5.0

Ergenlik Dönemi

önce - diğer kategorisine Haticemirac ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bir yetişkin kadın veya erkek sosyal rolüne iyileşme yaşıtlarıyla yeni ve uygun kişilere erişme bedenini kabul etme ve etkili bir şekilde kullanma anne baba gibi yetişkinlerden bağımsız olarak duygusal özellikler kazanma bir mesleği doğru yönelme ve hazırlanma toplumsal görevlerini yerine getirebilme ve toplumsal sorumluluklar almaya istekli olma evliliğe ve aile kurmaya hazırlanma.

5

Ergenlik dönemi yaklaşık 13-21 yaş arasındaki dönemdir. Bu dönemde kişinin boyunda ve kilosunda artışlar görünür. Koktuk altı, cinsel bölge gibi yerlerde kıllanmalar görülür. Kızların göğüslerinde büyüme ve erkeklerin seslerinde kalınlaşma, çatallaşma görünür. Aynı zamanda ciltte sivilcelenmeler meydana gelir, kızlar refl örmeye başlar. Son olarak bu dönemde boy atarız ve daha sonraki hayatımızda boyumuz uzamaz. Ergenlik döndeminde kişi daha bireyselleşir. Etrafındakilerin onları anlamadığını düşünebilirler. Bu da onları içlerine kapanmaya ya da hırçınlaşmaya itebilir. Eğer bu dönemde başarılı bir kimlik kazanımı gerçekleştirebilirlerse bu sonraki hayatlarını olumlu yönde etkiler.

5

Erkeklerde ve kızlarda farklı dönemlerde görülebilir. Kızlar daha erken yaşta bu döneme girer genellikle. Fiziksel değişikliklerin yanında bir kimlik bunalımı da yaşanabilir. Aile ve toplumla sürtüşmelere çok rastlanır. Ne kadar süreceği, ne zaman biteceği de kişiye göre değişebilir. 24 yaşına kadar sürebilir.

5

Ergenlik dönemi kızlarda ve erkeklerde farklı zamanlarda yaşanır. Kızlar genelde 12-13 yaşları arasında ergenlik çağına girerler. Erkek ise genelde ergenliğe 13-14 yaşları arasında girerler.

5

Her bireyin farklı yaşlarda girdiği bir dönem olmakla birlikte genellikle 13-18 yaş arasında herkes bu dönemi yaşar,ergenlik döneminde kişilerin karşılaması gerekmektedir bazı ödevler vardır,bir dünya görüşü oluşturma,kişilik yapısını oluşturma hangi mesleği yapacağına karar verme gibi.Bu dönem çalkantılı ve çatışmalı geçer özellik ebeveynlerle sıklıkla karşı karşıya gelinir Ergenin bu hareketleri anlayışla karşılanmalıdır.

Ergenlik Dönemi ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.