4.4

Sefer tası

önce - diğer kategorisine Ormanci ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Eskiden çok revaçta olan işyerine evden yemek getirmek için iki üç katlı birbirine bağlı yemek kaplarıdır.Eski Türk filmlerinde örnekleri mevcuttur.

5

Sefer tasi insanların belli yerlerde yiyeceklerin yiyebilmek amacıyla yapılmışlrdir. bazi taşların içerisine konulan yemekler çeşitleri vardır. Mesela 3 adet taşısında vardır 5 adet taslisi 4 adet taslilarida vardır. Bazende renkli renkli olurlar bazıları yanmaz plastikten olurlar bazıları da çelikten olurlar bunların içerisine çeşitli yemekler konur mesela dolma çorba tatlı gibi yiyecekler konulur.birde sefer taşlarının tutma kolları olur.

5

Şuanda dükkanda muhasebecide sürekli kullanıyoruz Mali Müşavirlikte yemek getiriyorlar çok güzel oluyor,Ve içinden yemeği ısıtarak tabağa boşaltıyoruz Miss..

3

Eskılerde hmen hmn herkesin kullandığı işyerlerine yemk ğötürmk için kullanılan çeşitli epatlardaki yemk kapı tabi suanda bulunmakda ve kullanılmaktadr

5

Yemek taşima amaçli olarak yapilmiş bir mutfak eşyasıdir . Genellikle 3 çeşit yemek birakilir ve taslarini ust uste birakarak bir tutacak ile kapakları acilmayacak sekilde kilitlenir yemek tasimada kolaylik sağlar . Gunumuzde 4 ve 5 taslı olan sefer taslarınida görmekteyim.

5

Sefer tası çocukluğumun ya da çıraklığımın desem daha doğru olur, vazgeçilmez objelerinden biriydi.. evden işe giderken sefer tasıyla yemek taşırdım.. hem yemeğe para vermemiş olurdum, hem de ev yemeği yemek bir avantajdı.. sefer tası üst üste konulan metal kaselerden oluşan, pratik ve fonksiyonel bir gereçti..

4

Bundan yıllar yıllar önce olan sinemalardı. Ne güzel günlerdi eşinle , dostunla, mahallen ile gidip mısır eşliğinde hafif yağmur altında çok güzel filmler seyrederdik. Ey gidi günler hey.

4

bir zamanlar pek çok kişinin kullandığı ama artık demode olan bir tür yemek taşıma kaplarıdır.

Sefer tası ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.