4.4

Baklava fıstıklı

önce - diğer kategorisine Mustafa0606 ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Fıstığın kilosu olmuş 250 300 TL.Gaziantep dışında herhangi bir yerde bulmak şu anda imkansız gibi bir şey.Ama doğru konuşmak gerekirse fıstıklı baklava nerde cevizli baklava nerde.Çok büyük fark var aralarında bundan 5 sene önce fıstıklı baklava ucuzken her haftasonu bir kilo alırdım.Gerçi yemesi 10 dakika.Soyalı bezelye ezmeli baklavalar moda oldu artık fıstık pahali diye.Gece gece 1 kilo fıstıklı baklava olsa da yesek.

3

Baklavaya yakışan fıstık,Antep fıstığı veya Şam fıstığı diye bilinen fıstıktır,Gaziantep bölgesinde yapılan baklavalarda bu fıstıklar baklavanın içinde bol miktarda bulunur,fakat normal baklava yapan sıradan fırınlarda üstüne serpiştirilir,birisinden duyduğuma göre bu yeşillikler bazen bezelyenin rondodan çekilip baklavanın üzerine serpiştirilebiliyormuş maliyette kısma adına:)

3

Sivaslı olmaktan gurur duyuyorum ama malesefki her yerden adam cıkmadıgı gibi sivastanda bazı kanı bozuklar cıkıyor

paylaş - şikayet
5

Dünyanın en güzel kokusu hayatın kirletemediği masumiyetin kokusu süt kokusu içine çeke çeke doyamadığın kokuudur

5

SIZI FISTIKLI BAKLA DIYEREK KANDIRIYORLAR ONLARIN USTUNDEKI YESIL ŞEK BEZELYE IYI BAKIN..?..!

5

Fıstıklı baklava kaliteli yerden alınırsa hiç rahatsız etmez.Bıkana kadar yiyebilirsiniz.

paylaş - şikayet
5

Çoğunluğun aksine ben fıstıklı baklavayı pek sevmiyorum. Bana çok ağır geliyor ve antepfıstığını baklavaya yakıştıramıyorum. Ki sevsem de alamam zaten fiyatı uçmuş gitmiş. Ben daha çok cevizli baklavayı tercih ediyorum. O bana daha lezzetli geliyor.

5

Bayramların vazgeçilmez ikramı ve Gaziantebin meşhur tatlısı olan fıstıklı baklava fıstığı sevmeme rahmen çok tercih ettiğim bir tatlı çeşidi değil.Çok ağır geliyor bana şerbetli tatlılar.Madoda yapılan özel fıstıklı baklavayı yanında sade kesme dondurma ile yemenizi öneririm.

5

Cevizlisi de olmasına karşın, ben fıstıklı baklavayı tercih ederim. Kesme maraş dondurmasıyla birlikte yediğimde lezzet katlanıyor bence:)

3

Farkedermi fistiklisi fistiksizi kiz gormeye bebek haberi alinca dagittigimiz lezzetine doyum olmayan sevmeyenin olmadigini dusundugum gaziantebin meshur tatlisi turklerin bastaci

Baklava fıstıklı ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.