4.1

yaşlılık

önce - diğer kategorisine ceket42 ekledi.
15 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Hayatta belki de ölümden sonra tedavisi olmayan bir durumdur yaşlılık

5

Her insan doğar gelişir ve ölür. Bu doğum ve ölüm arasında ki ince çizgiye ve kısa zaman diliminin son zamanlarına ise yaşlılık ismi verilmiştir. Her eşyanın her cisimin kullanım ömürleri olduğu gibi insanlarında bu kullanım süresi zamanla eskir hale gelerek vücutları yaşlanır.

3

cocuk genc olmakta yasli olmak kadar dogal birsey ve yaslilikta bence en kutsal sey yasanmasi gereken birsey

5

Yaşlılıkta roller azalır, yaşam standardı düşer ve yaşlılık boş zamanın çok olduğu yıllardır. Bütün duyularda düşüş görülür mekan algısı, bireyin dengesinde azalma olur. Davranışlar yavaşlar, refleks ve tepkiler daha yavaş daha az etkili olur.

2

İnsanın geldiği son evredir ve hayat yorgunluğunu insanın omuzlarında en net hissettiği dönemdir. Hepimizin geleceği dönem ve sonrasında ölümün geleceği dönemdir.

5

Yaşlılık artık hayatin son evresidir. Gönül isterki kimse yaşlanmasın. Ama henüz öyle bir dünya yok. Belki yıllar sonra okuyan biri bu yazıma gülüp geçebilir ve içinden ayy yazık ölümsüzlüğün bulunmadığı yıllarda yazılmış diyebilir. Fakat dediğim gibi henüz yaşlılığın çaresi yok. Hatta konuyla ilgili bir soz paylaşmak istiyorum. Genç bilebilse, yaşlı yapabilse diye. Bir de bunun farklı bir versiyonu daha vardır gencin parası yoktur gücü ve zamanı vardır. Orta yaşlının gücü ve parası vardır ama zamanı yoktur. Yaşlının zamanı ve parası vardır, fakat gücü yoktur.

paylaş - şikayet
3

yaşlılık gerçekten çok zor bir dönemdir hastalık herşey var ama iyi ve kaliteli beslenilmişse kolay kolay hasta olamazlar dasha dinç olurlar bakanın yoksa eyer çok zordur yaşlılık.

5

Yaşlılık, altmış yaştan sonrası için kullanılan bir sınıflandırmadır. Yaşlılık insanların sağlık sorunlarıyla en sık karşılaştıkları dönemdir. Bu dönemde onlara iyi bakmak ve onların ihtiyaçlarını gidermek gerekir. Yaşlılık çoğu insana göre hayatın son demleri olarak bilinir. Yaşlılıkta insanlar görevlerden, sorumluluklardan elini ayağını çekmişlerdir.

3

eğer yalnızsan çok zor yaşlılık. ama yanında sevdiğin insanlar varsa güzel bir yaşlılık geçirirsen tadını çıkarmak gerek :)

5

Yaşlılık zor be doğada yaşıyan her canlı yaşlanır bu bir gerçek ve en kotusude ınsanalr yaslandıkca bebek gıbı akılları olur bu yuzden yaslılara ıyı bakmalıyız

5

Hepimizin bir gün geçireceği en azında yaşayanların ve hayatta kalanların geneldeki hayattaki son periyot dönemidir. Yaşlılık fiziksel olabileceği gibi yalnızca ruhen ya da hem fiziki olarak hem de ruhsal olarak mümkün durumdur. Yaşlı kişiler genelde saçsız veya seyrek beyaz saçlı ciltleri kırışık ve vücudu fazla yıpranmış kişilerdir.

5

Yaşlılık; gençlik, çocukluk ve bebeklik gibi bir evredir. Hayatın yetişkinlikten sonraki kısmını ifade eder. Yaşlılıkta genelde vücut direnci biraz daha azalır ve enerjik olarak eskisi gibi canlı hissedilmez. Bu nedenle toplu taşıma araçlarında ve kalabalık ortamlarda yaşlılara yer ve sıra vermek oldukça önemlidir.

yaşlılık ortalama puanı 4.1

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.