4.7

ya istiklal ya ölüm

önce - diğer kategorisine ceket42 ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşında Yunanlılarla yaptığı son savaşta ordulara söylediği sözdür. Asker bu hitaptan sonra büyük moral bulur. Sonunda da Yunanlılar denize dökülür.Şehit olan binlerce asker oldu ama ülke istiklalini kazandı.

5

Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır.Bu da ancak tam istiklale sahip olmakla gerçekleştirilebilir.Yabancı bir devletin himayesine girip esir olarak yaşam sürmektense bu millet yok olmayı tercih eder.

5

ya istiklal ya ölüm sözü (çeçen cihad önderi) şeyh şamile ait bir sözdür genelde milli mücadele ve savaşlarda mücadele hırsını ateşlemek için kullanılan bir slogandır.

3

Milli mücadelede askerlerimizin inanarak küvvetlenmesi vatani ićin can bile vermesi gerektigini istinaden Mustafa Kema Atatürkün kullandıgı kelimedir

5

Atatürkün yunanlılar ile yaptığı savaşında söylediği bir sözdür.

5

Kurtuluş Savaşının milli mücadele başlangıcında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün neferlerine moral ve motivasyon vermesi amacı ile onları gururlandırarak vatanı için ölüme koşabilecek binlerce şanlı askerine ya istiklal ya ölüm sözünü söyleyerek binlerce şehit olmasına rağmen kazandırdığı istiklalin sembolize edilmiş sözüdür.

ya istiklal ya ölüm ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.