5.0

Biber gazı

önce - ürün kategorisine MahsunAdıgüzeller ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Çok etkili bişey acayip göz yakar gördüğünüzde direk topuk uzaktan bile fena yakar

5

Oturduğum yere pek güvenmediğim için yanımdan asla eksik etmediğim ve kötü bir durumda kendisine çok güvendiğim göz yaşartıcı bir gazdır. Etkisi kolay kolay geçmez gözü ve boğazı yakar. Uzak mesafede bile çok etkilidir. Tabii ki yanımda sürekli taşıyınca bazı yerlere girmem zor oluyor. Alışveriş merkezlerinde güvenlik görevlileri her seferinde kenara çekip biber gazımı alıyorlar ve çıkacağım zaman kendilerinden alabileceğimi söylüyorlar. Aslında tedbirli olmak iyidir. Biber gazını yanımda tşımamın sebebi de budur zaten.

5

Biber gazı genellikle bayanların kendilerini korumak için çantalarında taşıdığı parfüm kutusu kadar biber gazı adıyla kullanılan bir kendini savunma aletidir. Herhangi bir saldırıda bayanların biber gazını karşı taraftaki kisiye sıkması karşısındaki kişiyi bir süre adeta kör bırakacaktır ve bu sayede bayan kendini savunmuş olup bu durumdan kurtulmuş olacaktır.

5

Biber gazı genel olarak polis ve bayanların kullandıkları ve çok işe yarar bir spreydir. Nedeni adından da anladığımız gibi içindeki acı biber gazı sayesinde göze geldiğinde geçici körlük ve yanma hissiyatı veriyor. Genel olarak protestolarda ve izinsiz yapılan yürüyüşlerde polislerin insanlara dağılmaları için ikaz etmesi sonucu dağılmadıklarında insanların yüzlerine sıkarak etkisiz hale getirmek için tasarlanmıştır. Kimi zaman ise kadınlara olan sözlü veya cinsel tacizlerden ötürü saldıran kişilerin yüzüne sıktığında kendisini belli bir süreliğine korumuş oluyor.

Biber gazı ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.