4.4

Down Sendromlular

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Normal bir insanda kırk altı olan kromozom sayısı bu insanlarda kırk yedi kromozom bulunuyor. Bu sendrom 800 doğumda bir rastlanan bir durum.

5

Bu kisilere bazı insanlar acıyarak bakıyor ama bilmiyorlarki asıl onlar acinacak haldeler bence çok zekiler bu hastalığı olanlar akıllı ve sevimlilerdi bu herkesin başına gelebilecek bir durum o yüzden bilinçli olmak lazım acıma duygusunu kimseye yaşatmamalıyız bence onlar aslında mutlular.

5

Down Sendromlu insanlarda kırk yedi kromozom bulunur. Normal insanlarda kırk altı kromozom bulunur. Yani bir kromozom fazla oluyor. Bu insanlar normal insan gibi hayatlarını yaşasa da bazı insanlar bu insanlara değişik bakmakta ama bu Down sendromlu insanlar daha başarılı olurlar.

5

allah yar ve yardımclıları olsun. Allah ayrdım etsin.

4

Yakından 1 2 kişi bizzat tanıdığım çok saf temiz kalpli Allah’ın dünyaya vermiş olduğu bir lütuf.

5

Bu hastalık ve SMA hastalığı gerçekten üzücü bir durum helede SMA hastası çocukların ailelerine Allah yardım etsin devletin yardım etmesi lazım ama belli bir derecede olanlara bir seferlik aşıyı yaptırdı çok yüksek paralar her bir aşıları gözlerinin önünde eriyor bitiyor evlatları işin kötü tarafı ise bu aşıyı olan yürüyebiliyor bunu bilip bu aşıyı yaptıramamak yaşayan ailelere çok zor bir durum Allah yardımcıları olsun üzülüyor insan

3

Evet ya çok sıkıcı günler. Neden bu kadar uzun ara veriyorlar ki?

3

Tik tok çok eğlenceli uygulama izlemesini seviyorum ama kullanmıyorum

4

Bş zamanlar sevdiğim kız için fanı olduğum ünlü :))

5

Artı bir fazla kromozoma sahip olma sonucunda oluşan ve doğuştan gelen bir rahatsızlıktır. Güzel bir eğitim aldıkları zaman çok rahatlıkla çalışabilir ve topluma kazandırılabilirler. Aile desteği de olduğu zaman bir çok işin altından kalkarlar. Kalpleri tertemizdir hiç artniyet besleyemezler. Ama sabır gerektirir hep en çokta ailelerine.

Down Sendromlular ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.