4.4

İşsizlik ve Ekonomik Kriz

önce - ürün kategorisine zeynep__eses ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Ülkemiz şuanda ekonomik kriz içerisinde enflasyon yüksek herşey iki katı zamlı poşete bile para veriyoruz üretim durmuş durumda fabrikaları satıyoruz tarım ve maden açısından ülkemiz çok zengin ama bunu degerlendiremiyoruz ülkemizde milyonlarca genç işsiz çünkü istihdam yok kimse mesleğini yapamıyor gençlere iş alanları yok torpil ve adam kayırma var.

5

Ülkemizde işsizlik ve ekonomik kriz çok, üniversite mezunu olup işsiz durumda olan çok kişiler çok var, herkes her işi yapmıyor buda işsizlik oranında artış sağlıyor, şuanda asgari ücret fena bir para değil güzel bir artış oldu aslında, birazda iş bulmak kolaylaşsa herkes daha ferah yaşardı

4

Bence ülkemizde en büyük sorun mesleksizliktir. Üniversite mezunları doğru dürüst iş bulamıyor. Bunun nedeni ise bölümlerin yeterinden fazla öğrenci alması fazla mezunun boş kalması ayrıca, mühendis yetiştiriyorlar. Adamlar üniversite dışında sanayi ile ortak bir çalışma projesi olmadığından dolayı mesleği öğrenmeden mezun oluyor. Bunun sonucunda da iş bulamıyor. Ekonomik kriz de işi olanların işini kaybetmesine neden olmaktadır.

4

işsizlik artacak. Geçen sene branşımda ilanlara bakarken en az 20 sayfa ilan oluyorken şuan 10-11 ilan sayısı var(10-11 sayfa değil. toplam 1 sayfa). ve eski çalıştığım fabrika işçilerinin %30unu çıkardı. Bu işten çıkarmalar medyaya yansımasa da insanların durumu kötü

5

Türkiyenin hiç bitmeyen sorunu işsizlik.. gençlerimiz ne şartlarda okuyo ,okulu bitiriyor ve işsiz, ortada düzgün iş yok. Ayrıca asgari ücretlerde artış olduğunda bazı çalışan vatandaşlar işten cikarilabiliyor. Isveren daha uyguna calişicak elemanlar ariyor. Bir yandan maaşlara zam verirken bir yandanda her şeye zam geliyor ,bu nedenle ev gecindirmesi zorlasiyor. Insanlar parasızlıktan ,acliktan, borçlardan birbirlerine dalıyor ve ölümler artıyor. Bir yandan çok zenginler hayatını yaşarken bir yandanda durumu kötü olanlar hayatına son veriyor.

paylaş - şikayet
5

İşsizlik ve ekonomik kriz son günlerde çok arttı. Günde güne daha fazlada artmaya devam ediyor. Asgari ücret yükselmesi ile beraber çoğu işçi işten çıkarıldı.

2

Aynen ikiside berbat bir durumdur ülkemizde bu sorun var ozellikle şu an çoğu gençte bundan muzdaripler yaşamak zor hayat pahalı her sey üst üste geliyor işte böyle olunca hayattan soğuyor insan canı sıkıliyor bu durumda tabiki.

5

Issizlik vede ekonomi ulkwnin en onemlo sorunidular.ikiside nir jirinw baglibseylerdir.ekonominkotu oldugunda ossizlikte artar.is yerleri ekonomik kriz olan yerlerde is yerleri kapanir iflaslar yasanir.vede o kapanan isbyerlerindeki insanlarda issiz kalirlar.vede buda bir birini tamamlar vedenboylecedw devam ediyor.

İşsizlik ve Ekonomik Kriz ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.