4.0

jokey

önce - diğer kategorisine ceket42 ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

At yarışlarında atı yönlendiren, fazla kilosu olamayan 35-40 kg civarındaki insanlara Jokey denir. At ile bağlarının kuvvetli olması önemlidir. İyi at yönlendiren nadir insanlardır. Herkes jokey olamaz, çok zor ve çaba isteyen bir meslektir. Kazançları da çok iyidir.

5

At yarışlarında atın üzerine binip yönlendiren kişidir. Jokeyler genellikle küçük boylu ve zayıf kişilerden seçilip ata ağırlık fazla binmesin koşmasını etkilemesin daha hızlı olsun diye. Ülkemizdeki en ünlü jokey bold pilottur.jokeyler atı yönlendirip finiş çizgisine ilk önce girmek için atın şöförüdür yönlendirir.

3

Atın üzerine binip atı süren kişiye denir genelde at yarışlarında atların üzerinde yarışan kişilere diyoruz bunu jokeyler genelde kısa boylu olurlar bu şekilde ata ağırlık vermezler daha iyi koşar at.

3

Hipodromlarda yapılan at yarışlarında eğitimli kişilerin yaptığı meslek. At yarışlarında ata hakim olan ve atı yönlendiren insan.

paylaş - şikayet
4

Lahana corbasina bayilirim hemde cok icerisine ic yagida koyarsan tadindan yenmwz.birazda misir unu katarsan dahada iyi olur.

jokey ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.