4.4

Zeytinyağlı yaprak sarma

önce - ürün kategorisine Arzu4494 ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Zeytinyağlı yaprak sarma hemen hemen her yaş grubundan herkesin severek tükettiği yiyeceklerinden biridir zeytinyağlı yaprak sarması içeriğinde pirinç ve çeşitli baharatlar saldırıların eklenerek yapılan içecek sayılır bir güzel diziler ve yaklaşık bir 10 dakika içerisinde hemen hemen herkes piştikten sonra her şey ayarla çok çok keyifli oluyor ya Tabii yapmasını Biraz zahmetli

5

Türk mutfağının en sevilen ve beğenilen yemeklerinden biridir. Yapımı çok zor ama tüketimi çok çabuktur. Hazırlanan için tek tek asma yapraklarına sarılması ile yapılır. Tokat yaprağının yumuşak ve lezzetli sarmalar için uygun olduğu bilinir.

Bana sorarsanız Çal üzümlerinin yaprakları en iyisidir. Yunan Mitolojisinin Şarap Tanrısı Dionysos, aslen Çallıdır.

Zeytinyağlı yaprak sarma
3

Of onu incecik kalem gibi sarmak bir sanattır. İçine az bir şey acı koyup ta saracaksın lezzeti daha başka oluyor. Eski kadınlar yapıyor marifet işidir sarma bence herkes sarma yapamaz zaten piştikten sonrada sıkacaksın limonu atacaksın ağza canım istedi yanı.

5

Severek yerim tadı muhteşem olur bu yemeğin tabak tabak istenir ve hemen biter yapması zordur ama yemesi çok kolaydır hemen biter şu an bile canım çekti olsa da yesek derim bu sarmalardan herkes sever bizim toplum çok sever bu yemeği.

5

Üzüm bağlarından toplanan yaprakları yıkayarak temizleyip hazırlanan baharatlı pirinç karışımını yaprağın içine koyup yaprağı ince olacak şekilde rulo biçiminde yuvarlayarak satılmasıdır zeytinyağı ile birlikte tadı daha da lezzetli olur bayramlarda özel günlerde yenilir daha çok ve misafirlere davetlilere ikram edilir evde de yapılır hazır olarak da satılır

4

Bayılıyorum kendilerine. Offf olsaydı da yeseydim şimdi. KYK yurdunda yaşamak zor. Ahh anam canım anam...

3

Üzüm asmasının yapragindan yapilan ic malzemesi pirinçten oluşan zeytinyaglı bir yemektir cok severim sürekli yaparim

Zeytinyağlı yaprak sarma ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.