4.3

Beş Çayı

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Beş çayı aslında bir İngiliz Kraliyet geleneği olsa da bizde de yaygınlaşmış durumdadır. Ve beş çayının da kendine özgü kuralları vardır. Mesela çatal bıçak kullanılmadan elle yenilen şeyler Yenilirdi. Sallama çay asla kabul görmez, misafire hakaret sayılırdı. Tabağa konulanları silip süpürmek ayıp karşılanır, hepsini yiyen bir daha ki davete çağrılmazdı. Tabii ki bu İngilizlerin kuralları. Bizde her şey serbest. Kısır börek, çörek çay Allah ne verdiyse koyar yeriz biz. Afiyet olsun bize.

5

Genellikle ev hanımları altın günlerinde veya normal misafir geldiğinde ikindin gibi çayın yanında atıştırmalık ikram edilir. Bu atıştırmalıklarda genellikle hazır kurabiye, kraker gibi şeyler olur.

5

Beş çayı öğle ile akşam arasındaki zamanlarda pasta börek gibi aparatif ürünlerin yenildiği genellikle sohbet ortamında misarlerle birlikte ürünlerin tüketilmesi için yapılan ortamda yenilmektedir.

5

5 den sonra işlerinin bittiğinde yanına tatlıda koydugumuz en güzel dinlenme saati

3

Sosyetik insanların yaptığı bir olaydır yani bir yerlere giderken ikindi vakti çayı yaparlar böyle sohbet muhabbet ederler diğer kişilerle çay börek pasta felan yerler bunlar bize pek uymaz böyle sosyetik şeyler.

3

5 çayı nın temeli ingilizlere bağlıdır Fakat Günümüzde de Türk ler Ve Bir Çok Ülkede 5 çayı bulunmaktadır özellikle çalışanların vaz geçemediği 5 çayı ve ev hanımlarının vazgeçilmez 5 çayı
işlerini bitirenler için 5 çayı ve misafirlere ikram edilen 5 çayı gibi birçok çeşidi bulunmaktadır.

4

Beş çayı nedir ya :)) sosyete işi bize 5 çayı yok 7-24 canımız istediğinde çay içeriz sosyetik adetler bana göre maksat yeşillik olsun bir havamız olsun hesabı 5 çayını tek yapan gördünüz mü hiç göremezsiniz nadiren vardır doluşur yaparlar maksat yeşillik olsun adına da 5 çay demişler kadınların işi asıl adı toplanalım 5 çayı adı altında saat 5 dedikodusu gıybeti yapalımdır

Beş Çayı ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.