4.2

Sarımsaklı Köfte

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
23 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Sarımsaklı köfte altın günü yada kadın günlerinin baş ikramlarından birisidir. Bulgurla yapılan minik köfteciklerin, sarımsaklı domates sosu ve maydanoz ile buluşması sonucu oluşan tadı damaklarda kalacak bir lezzettir.

3

Köftenin içine çok az sarımsak yakışıyor daha lezzetli oluyor ama fazlası tadını bozar emeğe yazık olur.

5

Akçaabat köfte olması lazım. Akçaabat köfteye sarımsak atılır. Biz normal köfte yapar iken babam çok sevdiği için sarımsak filan atıyoruz. Başka bir yemek mi bilmiyorum. Kokar ya altın gününe nasıl koyuyorlar insanlar. Biz karışık turşudaki sarımsakları bile ayıklıyoruz.

5

Tadı muhteşem olur bu köftenin biz çok severiz bu köftey hem tadı mükemmel olur doyurucudur ailecek sever ve yeriz bunları ben çok seviyorum tavsiyede ederim çok zahmetli de değil bu köfteleri yapmak aslında kolay.

5

enfes bir lezzet çok severim. biraz kokuyorsun ama sorun değil. :))

5

Ben bir vejetaryenim, bu yuzden o tur seyleri birakali cok oldu, ama vegan kofte uzerinden yorum yapacak olursam, kainatin en muazzam gidalarindan biri oldugu kanaatine varabilirim.

5

Bir köfteye sarımsak giriyorsa o köfteyi mükemmel yapar. Bir yemeğe sarımsak girdiğinde o yemeğin kokusunuda tadını da mükemmel yapar ama fazla konulduğunda bir değişik tar gelmeye başlar. Bu yemeği yediğinde ya hafta sonu veya insanlarla iletişime geçmeyecek zamanlar yenmeli.

5

Hatay yöresine ait yemeklerdendir. "Fellah köftesi" adıyla da bilinir. Domatese yapılan sosuna bol bol sarımsak konulur. Yemeğin özelliğini veren de bu sarımsak tır zaten. Hem göze hem da ağa hitap eder.

2

hep siz guzel olsada yesek canim cekti simdi gece gece gelde simdi bu saate bul ) her yerde kapali ya simdi

4

Adana ve Hatay yöresinin meşhur yemeğidir bence tadı güzel ve geleneksel yemeklerimizden biri

5

Soğansız sarımsaklı yapılan hiçbir yemeğin açıkçası bir lezzeti olduğunu düşünmüyorum. Sarımsaksız yapılan köfte oldulça yavan bir tada sahip olur.

5

Çukurova yöresine ait olan yemek bulgur,irmik salça ve çeşitli baharatlarla zenginleştirilirken üzerine sos ve maydanoz bırakılarak sunum yapılman yemek türü yaz aylarında daha çok tüketilmektedir. aynı zamanda zengin bir besin değerine sahiptir.

4

bence tadı cok güzel iş gezisinde hatayda yemiştim tadı hala damagımda birdaha gidişimde gine yiyecegim

4

Ben hataylı olduğum icin herkese tavsiye ederim cidden tadı çok süper herkesin beğeneceğine inanıyorum

4

Köftenin her türlüsü gider sarımsaklı sarımsaksız mis

5

Hayatımda Bir Kaç Kez Yemiştim Tadı Oldukça Güzeldi Her Keze Tavsiye Ederim Hayatınızda En Az Bir Kere Bile Olsa Denemenizi Öneririm Sarımsaksız Köfte Zaten Tadı Olmaz Sarımsaklı Olan Her Yemeğin Tadı Ayrı Olur Ve Güzel Olur

3

Çok severim ve bende öyle yaparım genelde acayip güzel bi oluyor ama bunun adı sarımsaklı köfte değildi başka bi adi vardi bundan eminim ama şuan malesef adını hatırlayamadım emin olduğum tek sey konuyla ilgili adını yanlış yazmisiniz

5

Sarımsaklı köfte tadı efsanedir ben çok beğenerek tüketiyorum ve hala yemeyenlere tavsiye ediyorum anneler günlerde yada özel zamanlarda bolca yapıyorlar ama her zaman yapılmasını isterim

1

hiç sevmem patlıcanlı köfte olsa tamam ama sarımsak benim ağız tadıma göre değil malesef bir türlü sevemedim.

5

köfte dediğin sarmısaklı olmalı ki yerken güzel bir tat versin insana hele birde ızgarada bişiyorsa o köfte dahda güzel olur yani :)

Sarımsaklı Köfte ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.