4.2

Okuma Alışkanlığı

önce - kitap kategorisine Alleyez10me ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Aramızda kitap okumayı sevmeyen insanlar çok fazla var. Onlara da kitap okuma alışkanlığını kazandırmak bizim elimizde. Öncelikle çocuklarımıza bu alışkanlığı vermek için onlara kendimiz okuyarak örnek olmalıyız. Bunun için birlikte günlük okuma rutini oluşturabiliriz. Her gün mutlaka okumalı asla ihmal etmemeliyiz. İlk başka basit cümleler ve kelimelerden oluşan kitaplarla başlamalıyız ve kısa sürelerle okumalıyız. Sevmediğim ve içine giremediğimiz bir kitabı bitirmek için kendimizi zorlamaya gerek yok. Bu zorlama okuma alışkanlığımız için olumsuz olabilir. Yeni bir kitapla devam etmeliyiz okumaya. Bu şekilde hem kendimize hem çocuğumuzu okum alışkanlığı oturacaktır.

2

Okuma alışkanlığı ufak yaşlarda başlanabiliyor sa ilerleyen zaman da devamlılığı gelmektedir. Ben genelde uyku uyuyamadığım da uykumun gelmesi için yaptım bir alışkanlık türü olarak görüyorum ve uzun seyahatlerde tercih ediyorum.

3

Ben en çok ramazan ayında okuyorum iftarı beklerken

5

Ülkemizde okuma alışkanlığı Yok denecek kadar azdır. Bazı insanlara en son ne zaman veya hangi kitabı okudunuz? diye soru sorulsa bir çoğu ilkokul veya ortaokul sıralarında diye cevap verecektir. Bu alışkanlık küçük yaşlarda ebeveynler vermeli, sonradan kitap okuyum desen bile okuyasın gelmez. Küçük yaşlarda çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için ebeveynler çocuklarla birlikte kitap okumalıdır.

5

Sevebilceginiz kitaplarla baslayinca kolaylikla kazanilabilicek sey.

5

Bazı insanlara bu özellik kazandırilmali daha doğrusu herkese bu özellik kazandırılmalı insanlar okumalı ve bilinçlenmelidir ben çok sık okurum her şey olabilir bu okumak görmekten daha kalıcıdır bence akılda kalır ve daha iyi hatırlarız.

Okuma Alışkanlığı ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.