4.5

Koruyucu Aile

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Bir cocugu tam olarak evlat edinmeden yani nufusa gecirmeden yetistirme yurdundaki bir cocugun sadece aile sevgisini tatmasi icin yapilan resmi bir uygulamadir. Bu uygulamada cocugun maddi butun ihtiyaclari devlet guvencesinde olup aileye dusen sadece bazen alip,onunla ilgilenip aile ortamini yasamasini saglamaktir. Bana gore hepimizin yapmasi gereken bir harekettir.

5

Koruyucu aile evlat edinmeden farkı nüfusuna geçirmez. Sadece o çocuğun sevgi verir. Diğer ihtiyaçlarını yani maddi ihtiyaçlarının tümünü devlet karşılamaktadır.

5

Koruyucu dedğinde benim aileme eblatlık verilen çoçuğa bakan kişi geliyor ama kendi annesi kadar sevgisini gösteremez bir modeldir. 
insanın hayatında karşılaşacağı güçlüklere, zorluklara ve pisliklere karşı yılmaması, pes etmemesi ve göz yummaması gerektiğini gösteren bir model. sabretmenin ve umutla beklemenin mükafatını alan, bizlere de bunu öğütleyen ''monte kristo kontu'' romanının baş kahramanı. Oyüzden koruyucu aile denwn yapının ortadan kaldırılması gerekir devlet bünyesinde bir sürü çoçuk esirgeme kurumları var

4

Yetim çocukları çocuk esirgeme kurumundan kendileri yetiştirmek için alırlar insanlar veya haftada bir alıp masraflarına karşılayan insanlardır bu insanların iyileride olur kötüleride olur belli olmaz şans işi bu .

5

Çocuk Esirgeme Kurumunda buluna nkimsesiz çocuklarla evlat edinmeksizin belli kurallar çerçevesinde Kanuni ilişki kurmaktır. Bir aile gibi çocukla beraber zaman geçirme, evde misafir etme gibi faaliyetlere yapılır. Bunun karşılığında devletten yardım alınır.

5

Koruyucu aile sistemi Aalınd bakıldığında agğzel bir şey. Çocukşarı yurt köşwlwrinde sürünmekten büyükçe yanlış yollara sapmasındna Bşr nebze de olsa alıkoyan Bir şey. O çocuklar Bşr açıdan sonra toplumdan soyutlanıyır bunun önüne geçilmesi topluma kazandırılması açısından Bşr nebze de olsa iyi Bşr şey.

5

Evlat edinmek isteyen aileye koruyucu aile denir. Çocuk esirgeme kurumuna gidip bir çocuk seçerler ve tüm evraklar tamamlandıktan sonra çocuk deneme süresi için koruyucu aileye verilir eğer iki taraf da anlaşır ve birbirlerini severlerse çocuk temelli koruyucu ailede kalmaya başlar.

3

Koruyucu aile bildiğim kadarıyla iki farklı sistemin adıdır. İlkinde çocuk kısa süreli olarak düzenli bir biçimde seçilen bir ailenin yanında kalır. Burada amaç çocuğun aile ortamını tatmasıdır. Ancak diğer sistemde koruyucu aile çocuğu tamamen evlat edinmek isteyen aileye verilen isimdir. Prosedürler tamamlana dek aile çocuğun gerçek ailesi değil koruyucu ailesi olarak adlandırılır. Gerçekten güzel bir uygulama olmakla birlikte hedeflerimden birisidir.

4

yetim ve zulum görmüş çocuklarıevlat edinenkimseler

paylaş - şikayet

Koruyucu Aile ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.