4.3

Evlat Edinme

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bir sebeplerden dolayi çocuk sahibi olamayan ailelerin başvurduğu güzel bir harekettir. Bence son derece erdemli bir davranıştır. Kimsesiz bir çocuğa aile olabilmek manevi olarak cok büyük bir hazdir. Cocuklarim oldugu halde esim kabul etse benim de yapmak istedigim bir seydir evlat edinme islemi.

5

Çocuğu olmayan anne babanın cocuk sahibi olmak istemesi sonucu kimsesiz çocukları alma işlemidir. Evlat sahibi olmak isteyen ailenin istemesi kadar kimsesiz çocuğunda bir anneye bir babaya bir aile sıcaklığına ihtiyacı vardır. Ona aile olunabilecekse alınsın bence. Üvey evlat muamelesi yapılacaksa almasınlar yazık günah.

paylaş - şikayet
5

Evlat edindirildiğimizde sevinmelimiyiz üzülmelimiyiz bence sevinmeliyiz zaten üzülsek bile bir hafta en fazla üzülen anne baba oluyo sizi bıraktıklarındilerde illaki sizi buluyorlar. Bu soruda takılıp kalan o kadar çok aday gördüm ki. Yüzleri boş boş bakıyor, kekelemeye başlıyorlar ve cevap vermekte zorlanıyorlar. Ama mutlaka bir cevap veriyorlar. Bu soru insanları sinirlendiriyor ve inanın ben bunun nedenini biliyorum. Bir atasözü der ki "5 yıl" sorusunda takılanlar aslında söylemek istediklerini tam olarak söylemek istemiyorlar. Evet bir cümlede karşıt iki ifade olmamalı. Ama bu mantık onların amaçlarının mülakatçı tarafından duyulmak istenilen amaçlar olmadığından endişelendiklerini ortaya koyuyor. Sizce de öyle mi? Mülakatçının duymak istediği amaçlar, sizin de amaçlarını değil mi? Alanında öncü bir şirketin işe alım uzmanı olarak geçtiğimiz yıllar içinde yüzlerce aday ile mülakat yaptım. Ve edindiğim deneyim beni bu sorunun insanları neden endişelendirdiğine dair farklı bir neden üzerinde derince düşünmeye itti.evlat gidenemi koyar kalanamı diyorlarya aslında gidenw koyar.

5

Bir çiftin çocuğu olmuyor ise genellikle çocuk esirgemeden evlat ediniyorlar. Evlat edinirken çocuk bakabilecek sorumlulukta önlem insanlar evlat edinmeli. O çocuğun bakımını ihtiyacını giderebilecekse edinmeli. Evlat edinilecekse küçük çocuklar evlat edinmeli. Çünkü büyük yaşta birini evlat edinilirse, yeni ailesini takmaya bilir.

5

Çocuğu olmayan ailelerin çiftlerin uzun yıllar çocuk isteği ve çocuklarının olmaması halinde evlat edinme yöntemine baş vuruyorlar bence bana göre bu yönteme baş vurmak bile bir erdemliktir hem bir çocuk aile hayatı yaşayacaktır hemde kendisinden olmayan çocuğa analık babalık yapacaklardır bireyler genelde bu çocuklar el üstünde tutuluyor belki kendi ailesinde olsa bu kadar üstüne düşülmez ilgilenilmez ama evlatlık alanlar Allah'ın emaneti olduğu bilincinde olanlar asla üzmez ilgilenir kimi aileler bu tür çocukları evlat edindikten sonra Allah onlara da çocuk nasip ediyor çocukları oluyor bir süre sonra insan sınanma duygusunu burada çok bariz bir şekilde görüyor bana göre erdemli bir davranıştır

2

Bazı insanların çocukları olmaz ve evlat edinmek isterler bazılarının da çocukları olmasına rağmen evlat edinmek isterler onları kendi çocuklari gibi büyütürler bu değişen bir durumdur ayrıca her aile iyi de olmayabilir belli olmaz bu işler.

5

Evlat edinme olayı çok farklı bir durumdur.Evlat edinmeye karar verildiğinde başkasının çocuğu olduğu için o gözle yaklaşılmamalıdır.Onu kendi çocuğu gibi görüp öz anne baba sevgisi ile yaklaşılmalıdır.Bu konuda dikkat edilmelidir.

Evlat Edinme
4

Türk Medeni Kanunu'nda 305 den 320'ye kadar olan maddeler evlat edinmenin hukuki boyutlarını ele alır. Evlat edinmeye uygun çocuklar durumu evlat edinmeye uygun olan aileler ile buluşturulur. Korunma yolundaki çocukları evlat edinilir ve kişilerarası anlaşma ile evlat edinebilirsiniz. Bu işlemlere Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ilgilenir.Çocuğun yararına olacak durumlar önşarttır. Ayırt etme gücü varsa çocuğun düşüncesi de aınır. Eşler 5 yıldır evli olmalıdır. Veya 30 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.
Umarım evlat edinilen çocuklar mutlu olur.

Evlat Edinme ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.