4.2

Kaynana gelin çekişmesi

önce - araç kategorisine Alleyez10me ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İnsanlığın varoluşundan beri varolan bir sorun sanırım bu. En çokta Müslüman ülkelerin sorunu sanıyorum. Zira yabancı filmlerde hiç kaynana gelin kavgası görmüyorum. Bizde ise durum tam tersi. Evlilikleri içinden çıkılmaz kabusa dönüştüren ciddi bir sorun. Birçok evlilik sırf bu yüzden boşanma ile bile sonuçlanabiliyor.

3

Eski zamanlardan beri gelin kaynana tartışmaları çok olur. Bu Kişiler birbirini hiç sevmez. Bunların derdi birisinin kocasını kıskanması, birisi ise oğlunu kıskandığı için böyle tartışmalar olur. Birisi o kadar yıl emek verdim kimseyle paylaşmam. Birisi artık o Benim senin işin bitti diyor.

5

En sevdiğim gidip köyde yaşamak isterdim yemekler güzel kendi kendilerine ekmek yapıyorlar bir sürü gıda kendileri yapıyor kahvaltıları ayrı bir güzel tere yağından tut pekmezine kadar her şey var bazen diyorum köylü bir kızla mı evlensem köyde yaşasam şehre bir daha gelmesem o kadar bunaldık ki şehir gürültüsünden anlatamam köy hayatı huzur verici havası bile uzun yaşatır insanı

3

Çok gereksiz ya iki taraflı halledilir aslında.. Yaşa değil de kişiliğe saygı duyulunca ortada sorun kalmaz. Mesala o küçük bilmez ya da o büyük her şeye karışır gibi olmamalı..

paylaş - şikayet
5

Kaynana ile gelinler sürekli geçimsiz olan kişilerdir aralarında hep sorum çıkar birisi oğlunu kıskanan diğeri kocasını eşini annesinden aralarında ufak tefek şeyleri bile büyütürler gelin kaynanasina büyüğü olarak saygılı sevgili annesi olarak gördükçe kaynana da gelini kızı gibi sahiplenirse pek sorun olmaz her şeyi birlikte yapabilirler

4

Evet böyle durumlar çok oluyor, bazen kırıcı bazende gülecek bir durum. Tek sebebi ise erkekten kaynaklanıyor, anne evladı kıskanıyor, eş ise kaynanayı kıskanıyor bence erkekler bu konuda daha anlayışlı davranır ise arada kalmaz ve ilişkiler de daha iyi olur.

5

Kaynana gelin çekişmeleri yüzyıllardan beri var hala devam ediyor kendini bilen insanlarda var kimseye karışmaz gelinini sever oğlunu sever kötü olmalarını istemez bazıları da vardır oğlu ile gelinini ayırmaya çalışır ,aralarına kötülük tohumları eker evlerden ırak kaynana modelidir ,Allah Korusun....

5

Eğer bir evlilik yaptıysa insan, en azından eşine saygısından dolayı ailesine de saygı göstermek zorundadır. Sonuçta senin eşinin annesi seninde annen sayılıyor. Kaldı ki bu böyle olmasada sen kendi annene nasılsan karşı tarafa da öyle olmak zorundasın. Senin annene aynı şey yapılsa karşı koyarsın. Empati kurmak gerekir.

5

Aslında karşılıklı sevgi saygı olmalı ne gerek var çekişmeye bugünün gelini yarının kayınvalide adayı bu unutulmamalı ne ekersen onu biçersin demiş atalarımız..

1

Ben bunu doğru bulmuyorum. İki tarafta çoğunlukla hatalı oluyor . Adam gibi karşılıklı konuşmak varken bu yapılan çok saçma. Küçük küçüklüğünü büyükte büyüklüğünü bildiği sürece, özür dilemeyi, hoşgörüyü, saygı duymayı bildiğimiz sürece aşılamayacak bir sorun değil

4

Kaynana gelin tartışmalarında en büyük rol erkeğe düşüyor anneniz size başka anlatır. Eşiniz size başka anlatır. Bu konuda taraf tutmamalısınız. Tarafsız olarak sorunlarınızı kendi aranızda halledin demeniz sizin yararınıza olucaktır. Onlar bugün kavga ederler yarın barışırlar. Ülkemizde adet gelenek haline gelmiştir. Bu kavga tartışmalar siz siz olun asla içlerine girmeyin zararlı olan siz olursunuz.

Kaynana gelin çekişmesi ortalama puanı 4.2

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.