2.9

Sağlık çalışanlarına saldırı

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

1

Son günlerde sıkça duyduğumuz olaylardan biri de sağlık çalışanlarına yapılan sözlü yada fiziki saldırılar. Hiç anlamadığım ve onaylamadığım bir takım şeyler bunlar. Sağlık çalışanları zaten son derece güç koşullar altında çalışırken bir yandan da bu saldırılarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bence ciddi cezalar gelmeli ki bunların önüne geçilebilsin.

3

Bu kötü bir durumdur kimse kimseye saldırmamalı herkes elinden geldiğince birbirlerine yardım eder bir hata da birilerini suçlamak saçma ve anlamsız olur o yüzden böyle hareketler kötüdür ben çok kınarım böyle hareketleri yazık derim ben.

2

Ülkemizde sıklıkla haberlerde duyduğumuz birşeydir. Bu saldırılarda bazen sağlık çalışanları haklı olur, bazen de saldıran hastaların haklı olduğu bilinir. Bu saldırıların önü arkası kesilmiyor.

2

Yani ne düşünüyorlar merak ettiğim bir konu bilerek bakmadıklarını mı düşünüyorlar artık bilerek öldüreceklerini mi düşünüyorlar nasıl kafa yapıları varsa artık tartışma yüzünden mi çıkıyor neden ilgilenmiyorsunuz diye ambulansa bile geldiğinde örneğin geliyor ambulans daha yolun başındayken insanlar başlıyor nerede kaldın ya kardeşim geliyorlar işte senin evin köşesinde bekleyecek değiller en yakın nerede varsa onu yolluyorlar bırakın tepki göstereceğinize insanlar işini yapsın kendimi onların yerine koyuyorum yine anlam veremiyorum bunun empati yapılacak bir durumu da yok maksat sinirli kızgın hastası var diye kavga çıkarsın iyi halt ediyorsun aşırı cezalar uygulanması gereken bir konu caydırıcı olması açısından

4

Son yıllarda ülkemizde sıklıkla karşılaşılan durum. Ne yazık ki.. Evet sağlık sorunlarınız olabilir, hastane de fazlaca sıra bekliyor olabilirsiniz, sıra almak için günlerce uğraşıyor olabilirsiniz, aylar sonrasına gün bulabilirsiniz. Lakin tüm bu sorunları yaşayan sadece siz değilsiniz. Ayrıca bu sorunların sorumlusu sağlık çalışanları da değil. Sistem. Dolayısıyla bir tepki gösterilecekse çalışan emekçilere değil, sistemi bu hale getirenlere tepki gösterilmeli. Ekmeğinin peşinde her gün yüzlerce insanın kaprisini çeken yine de yardımcı olmaya çalışan emekçilerin günahı ne?

3

Bu hiç bir şekilde doğru değil.. Belki çoğu haklı olduğu halde haksız duruma düşüyor evet, şiddet ehli insanımız çok gibi hastayı hayvan mualamesi yapıp azarlayan, onu dalgaya alan sağlık memurları da var ne yazık ki fiziksel şiddet görülmemesi gibi karşı tarafın da duygusal şiddet uygulamaması gerekir. Yakın bir tarihte yine şahit oldum, bir sürü hastam var seninle uğraşamam ne dediğini de anlamıyorum köyden gelmişsin dedi buna benzer birçok şeye tanık da oldum . Onların birçok hastası olabilir ama bizlerde tedavi olmaya umutla geliyoruz,. Bunların dışında işini aşkla ve sabırla yapan hastalarını statü ayırt etmeden eşit derece de dinleyip sayan tüm sağlık memurlarına saygılar, sevgiler olsun hakkımız size helal olsun. Şiddetin her türlüsünden uzak durmak ümidiyle..

paylaş - şikayet
5

İnsanların yoğun stres durumu be tramva sonucu agresif davranışlar göstermesiyle birlikte sağlık çalışanları ile yaşadığı anlaşmazlıkların abartılı bir şekilde sonuclanması durumu. Caydırıcı bir ceza getirilmeli ki bu olayların devamı gelmesin.

Sağlık çalışanlarına saldırı ortalama puanı 2.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.