4.3

Köy Hayatı

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Köy hayatı genelde monoton bir hayattır. Köyde yapacağın işler belli olduğu için kafayı çalıştırmadan fiziki gücünle yaptığın işlerdir. Hayatının büyük kısmı boş zamanla geçer. Köylerde ileri geri konuşan boş adamlarla uğraşmaktan kafan şişer. Onun için ben köy hayatını ve yaşantısını sevmiyorum. Köye gittiğim zaman ruhum sıkılıyor. Biran önce kaçıp kurtulmak istiyorum.

5

Köy hayatı aslında hepimizin ihtiyacı olan hayat şekli. Fakat günümüz yaşam koşulları hepimizi şehirlere ve apartmanlara mahkum etmiş durumda. İstesekte istemesekte şehirlere tıkışmışız. Yılda bir ay tatillerde hepimiz geçmişe dönüp köylerimize gider doğanın ve doğal beslenmenin tadını çıkartırız. Benim köyümde telefon bile çekmez. Orada kaldığım sürece internet ve hatta televizyon bile hayatımızda olmaz. Resim Türkcell'in bile ancak bu noktadan çekebildiği bir köye ait. Hadi ggülümseyin :))

Köy Hayatı
4

Köy hayatı, şehir hayatından uzakta, nüfus sayısı az olan küçük yerleşim birimleridir. Köy hayatı denen kavram da köyde yaşamını ve geçimini sağlayan insanların yaşadığı doğal ortamdır. Bu doğal ortam, bazen sıkıcı şehir hayatından uzaklaşıp, kafa dinlemek ve hava almak için gidilebilecek en rahatlatıcı ve güzel yerlerdendir .

5

Köy hayatı genelde doğa ile baş başa olup çiftçilik,hayvan bakıcılığı ile geçimini saglamaktadirlar. Ufak yerlerdir nüfus azdir herkes birbirini tanir kahve ev ve bağ bahcede gecer bütün zaman

2

Köy hayatı pek sevdiğim bir yaşam değildir benim hoşuma gitmiyor kesinlikle ben sıkılıyorum çok pis oluyor şehir hayatı yok insan daralıyor kesinlikle ben bu şeylere gelemiyorum daha modern ve şehir hayatı bana uygundur.

5

İnsanların tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı çok fazla şnsanın yaşamadığı doğa ile iç içe olup gürültünün olmadığı ve teknolojinin fazla bulunmadığı insanların erken yatıp erken kalktığı soba ile ısındığı doğal yollardan organik ürünlerle beslendiği bir yaşamdır.

4

sabahlari gun dogmadan kalkilir tarla departmani; tarlaya, baga, bahcaye gider. hayvan departmani inegi, keciyi, koyunu alir meralara surer. bu iki departman genelde erkeklerden olusur. ev isleri departmanida vardir. onlar genelde bayanlardan olusur. bu departmanda yemek yapilir bulasik yikanir coluk cocuga bakilir. sehirden giden bir sahis icin ilk basta cok ama cok sikici gorulebilir lakin sessizligi sakinligi stressizligi cok dinlendiricidir. yinede belli bir muddetten sonrasi sehirli bir bunyeye zararlidir. uzun sure koyde kalan bir sehirlinin golgede saatlerce yatarak gevis getiren kaygusuz inege imrenmesi sonucunda akil sagligini yitirdigi tarafimca tespit edilmistir.

5

Edki zamanlarda köylerde çok insan yaşarmış, son zamanlarda şehirler geliştikçe millet şehir hayatına özenince hep şehirlere taşındılar. Şimdiler de ise insanlar şehir hayatından sıkılınca köy hayatında yaşamak istiyor. Artık millet şehrin gürültüsünden sıkıldı.

5

Köy hayatı bir tarafıyla iyi bir tarafıyla kötü olan bir hayat sayılır iyi olan taraflar insanın sakin doğa ile başbaşa kaldığı sabah erken saatlerde temiz havanın etkisiyle dinç uyanmak doğal besinlerle beslenmek süt ürünleri et ürünleri taze yumurta temiz doğal kaynak suları ile nüfusun az olduğu gürültü kargaşadan uzak herkes belirli işlerini yapar hayvanlarla ilgilenmek kötü tarafı kışlarda soğuk hava ve kar yağışının etkisi şiddetli soğukların köyde yaşamı zorlaştırması bazı tehlikeli hayvanların olması yılan, akrep, ayı ,domuz gibi vahşi hayvanlar ama genelde köy hayatı insanın asıl yaşaması gereken hayat bence zorlu yaşam şartlarına rağmen sevdiğim bir yerdir köyler

5

Herkesin atıp tuttuğu heves ettiği modern yaşamdan uzak ve hele şeyin neredeyse el emeği olduğu hayat tarzıdır.sırf organik kahvaltısında ve temiz havasına aldanıp mistik ve fantastik gelen yaşam biçimidir.

5

köy hayatı herkesin yapamayacağı şeydir büyük şehirden gelenler için kastediyorum kendinizi özgür hissettiğiniz yerdir kendinize aşırı derecede bakım yapmanıza gerek yok parfüm vb kimyasallardan daha az zarar görüyorsunuz özgürsünüz kişisel alanınız fazla

4

Yaşanabilecek en güzel en stressiz yer köydür. İnsanı dünyevi meselelerden alım mükkemmel yerlere götürür. Şehir hayatına kıyasla çok daha mükemmel bir hayat.

5

Benim de tam istediğim bu sessiz sakin olur kışları köy hayatı genelde yazları kalabalık olur şimdi köyde olmak vardı sobanın üstünde çay bir kenarında kestane birde dışarıda yağan lapa lapa kar ohhhh mis yazarken bile içim açıldı vallahi.

5

Ben bir köyde doğdum ve hep şehir hayatı istedim. imdi de şehir hayatının yoruculuğundan dolayı köyü özlüyorum. Mis gibi hava, bol organik gıda... Yine de kabul edelim ki köy hayatı pek de kolay değil.

3

Sihirbazların bu kelimeyi söyleyince istediklerinin olacagı anlamına gelir benım bildiğim budur

4

Sabahın 6'sında kalkmak akşam saat 20:00-21:00 arasında yatabileceğin tabikide bu olaylar kendiliğinden gerçekleşiyor âdeta bir çalar saatmış gibi organik bir yaşam mis gibi bir hava ve dağ taş.

Köy Hayatı ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.