4.5

Masumiyet Karinesi

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
9 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Masumiyet karinesi suçsuzluk ilkesi demektir. Suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur. Eğer suç mahkemece kesinleşmediyse, kişi asla suçlu kabul edilemez. Uluslararası bir terim olarak presumption of innocence şeklinde ifade edilir. Hukukun temel doktrinidir.

5

Masumiyet karinesi , suçu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur. Ortada olan suç ile ilgili karar mahkeme tarafından kesinlesmediyse kişi suçsuzdur ve masumiyet karinesi vardır. Hukuğun temel kavramıdır. Kişiyi bu durumda hükümlü sıfatı ile nitelendiremeyiz . Masumiyet karinesi insan hakları evrensel bildirisinde dr bulunmaktadır.

5

Masumiyet karinesi ya da susuzluk ilkesi de diyebiliriz. Suçu kesinleşmeyen kişileri , suçu kesinleşen kadar hükümlü sıfatı ile değerlendiremeyiz. Mahkeme tarafından karar kesinlik kazandıktan sonra kişi eğer suçlu ise Masumiyet ilkesi ortadan kalkar. Evrensel hukuk kurallarına göre kişinin kendi masumluğunu inandırmasına gerek yoktur , kişinin suçluluğu kanıtlanmış olmalıdır. Masumiyet karinesi evrenseldir. Insan hakları evrensel bildirisinde de bulunmaktadır. Kış suçu işlemiş gibi davranmamak gerekmektedir. Kişiyi suçlamak Masumiyet karinesi evrensel ters bir durumdur. Hukukun temelidir.

5

Ülkemizde çok unutulan bir değerdir bu masumiyet karinesi.Masumiyet karinesi ilkesi, kişinin hakkındaki suç iddiaların kanıtlanıncaya kadar masum olduğudur.Ülkemizde bir kişi hakkında iddia yada suçlama olunca hemen yafta yapıştırılıyor ki çok acıdır bu durum.

4

Bir kimsenin suçluluğu ispatlanana kadar masumdur der anayasa. Kpss sağolsun

5

Bir kimsenin suçu kesinleşmeden bu süreçte hükümlü olarak sayılmadığı ifade eden temel hukuk doktrinidir.

5

birisinin hakkında bir iddia olsada hakkında ki iddia kesinlesane kadar masum olduğuna dair karinedir. mesela bir yerde hırsızlık olmuşsa oaralarda olana bir insanıda yalkalamışsan onun ile ilgili deliller yosa vede mahkemede suçlu bulunmamışsa suçlu bulunana kadarki sürede masum olduğu anlamındadır.

2

Masumiyet karinesi insanların masumluğunu ispatlamadır insanlar suçlu değildir ispat edilmeden masumluklarına iftira atılmamalı buna dikkat etmek lazım .

Masumiyet Karinesi ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.