4.5

Metropol

önce - mekan kategorisine Bodrum ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Metropol, nüfus sayısı çok yüksek olan, büyük şehirlere denir. Metropoller genellikle finans merkezleridir, ülkenin ekonomisi burada belirlenir.Metropollerin genelde dünyadaki bazı küçük ülkeler kadar nüfusu vardır. İstanbul, Honkong , Singapur, Newyork dünyadaki metropollerden bazılarıdır.

5

Yunanca metropolis kelimesinden gelen ve anlamı ana kent olan kelimedir. İş olanakları yaşayan nüfus ve ülkenin diğer yerlerine oranla daha fazla talep gören şehir anlamına gelmektedir.

3

Büyük şehirlere denir metropol daha doğrusu karışık ve kalabalık şehirlere diyoruz bunu istanbul bir metropol şehridir severim istanbulu metropol şehirler güzel ve kalabalık olur her taraf canlı olur ben böyle yerleri seviyorum güzel oluyor her zaman tercihim olur böyle yerler.

5

Sanayi,eğitim,finans,kültür,hayat şartları bakımından son derece gelişmiş,geniş nüfuslu kalabalık ama bir o kadarda yalnız ve mutsuz insanları barındıran şehir yapilaridir

5

Büyük Kent demektir büyük bir kent ve onu çevreleyen yüreklerden oluşan yerleşim birimidir sanayileşme ve kentleşmenin yoğun olduğu ülkelerde görülen Metropol çevresindeki bölgeye sosyo ekonomik yönden egemendir. Sanayi ve kentleşmenin etkisi ile Merkez Kent iş yerine dönüştürülürken varlıklı kişiler Eskiden yaşadıkları Kent merkezlerine bırakarak elverişli kırsal bölgelere yerleşmiştir Böylece Merkez Kent çevresinde yıldız kümeleri gibi Merkez kentte bağımlı kentlerin oluştur Metropol ortaya çıkmıştır.

Metropol ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.