4.3

Almancı

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Benim yaşadığım yerde çok vardı Almancı diye tabir edilen gurbetçi insanlar. 70'li yıllarda Almanya yada diğer başka ülkelere işçi olarak giden bir dönemim yarası olmuş durumdur bu. Gittikleri ülkelerde ''PisTürkler'' diye aşağılanır, döndükleri ülkelerinde Alamancı diye yargılanırlardı. Ne oralı olabilirler, ne buralı.

5

Almancı yaşantısını ve işini almanyada sürdüren orada yaşayan türk vatandaşları için söylenilen tanımlama şeklidir. Vatanından ayrı yaşayan yazları yada tatillerde ülkesine memleketine gelen bu insanlar türkiyenin ailesinin özlemiyle yanıp tutuşan insanlardır fakat hayatını sürdürebilmek için yaban ellere giden kişilerdir.

5

Bir aptal almancılar var bi de daha aptal almancılar var. Almanya'ya ilk olarak giden ekibin çalışmak için para kazanmak için gittiği ortada. Sonrasında peşinden giden, ailesini getiren, Almanya da aile kuran binlerce insanın torunları ve torunlarının çocukları olmuştur günümüzde. Onlar artık zaten almancı değildir, Almandır. Çok tuhaf gerçekten. Yine de bilinmesi, konuşulması lazım çok konu var. Gökhan Duman ın 11. Peron adlı kitabını tavsiye ederim.

4

Genelde bu kelimeyi bizim ülkemize gelen gurbetçi kişilere deriz almanyadan gelir bu kişiler onlara deriz yada bizim orda çalışan türklerimiz türkiyeye geldiklerindede onlara almancı diyoruz bazen.

5

Almanya ülkesine zamanında işçi olarak gitmiş orada çalışmış uzun bir süre sonra ülkesine dönmüş kişilere halk arasında söylenen söz Almancı genelde para biriktirir uzun süre memleket hasreti yüzünden dönerler halen çalışan yazın izin zamanlarında gelip giden kişilere de Almancı veya gurbetçi denilebilir bizim burada genelde yıllarca orada yaşamış hatta emekli olmuş veya orada çalışırken kazandıklarıyla buradan kendine belirli mal mülk alanlara söylenir genel gördüğüm Almanya daha gelişmiş bile olsa para biriktiren durumu düzelen maddi açıdan iyi durumu gelenler genelde uzun süre sonrada olsa geri dönüyor çünkü Türkiye'nin hiçbir beldesi memleketi ili ilçesi değişilmez diyorlar çoğu zaman orada haksızlığa bile uğruyorlar günümüzde bile bazen oluyor Türklerin yaşadığı evleri taşlıyorlar adiler kendiniz çalışın ülkenizde Türkler gelmesin çalışmaya hepsi bira takılır alkolik şerefsizler sonra çalışan Türklerin evini taşlarlar

3

almanyayı beğenmeyip her yıl tatile türkiyeye gelebilen yanındaki parasıyla türkiyede ihya olan aşırı cimri insanlar.

3

Anne yada babasından en az birisinin başka bir uyruktan olması

Almancı ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.