3.7

Diplomalı işsizlik

önce - ürün kategorisine zeynep__eses ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Diplomalı işsizlik üniversite mezunu olduğu halde iş bulamayan işsiz kalan insanlara denir...Maalesef okumakta yetersiz artık çok sayıda mezun ve işsizler ordusu var.Bir üniversite mezunu ülkemizde kendi mesleğini yapamıyor ne kadar üzücü.

3

Ulkemizde ayni bolum mezunu bircok kisi oldugu icin issizlik artiyor bunun sebebi universiteye gecerken dogru dal secilmemesidir

1

Benimde şuan içinde bulunduğum içler acısı durum. İnsanlar o kadar emek harcıyor para harcıyor ööğrlerinin en güzel yıllarını bu diploma için harcıyor fakat baştaki kendinden başkasını düşğnmeyen insanlar gelip saçma sapan sistem koyuyorlar sistemi geçsek bile yine sonuç değişmiyor neden çünkü yanlaşlarına torpil yapmaktan hak yemekten bize sıra gelmiyor. Böyle adaletin de hakkın da hukukun da bu dünyada yeri varsa da öteki dünyada hakkı yoktur. Sözlerim bu kadar anlayana...

1

İlkokul, ortaokul, lise eğitiminden sonra artık hayata atılmanın son dönemeçi olan üniversitede o kadar sene okuyup, o kadar ümit ve hayal bağladığımız şeyleri üniversite bittikten sonra sadece hayalde kaldığını görüyoruz. Geçen yaz hazıran ayında üniversiteden çıktım. Şuan işsizim. Sürekli evdeyim. Bir yere çıksam birşey derler mi diye düşünenlere diplomalı işsiz denmektedir.

1

Malesef ki ülkemizde çok fazla karşılaşılan bir durum. Diploma almak için yıllarını heba eden genç mezunlara "deneyim/tecrübe" şartı konuyor. Nereye başvurulursa ya tecrübe ya da referans soruluyor. Kaliteli öğretim almayan gençler kalifiye olamıyorlar. Bu da hem ülke ekonomisi hem de kişisel gelişim için oldukça utanç verici bir durum.

5

Bir kısım diplomalı işsizler vasıflı ıssızlardır ama bazıları ise saçma sapan bir bölüm okuyup üniversite mezunuyum ama iş bulamıyorum diyerek diplomalı işsizler sınıfına koyar kendisini.

3

Bulunduğumuz çağın vebasıdır. Okuyun kendinizi kurtarın diyen büyüklerimizin sessiz kabullenişidir.

5

Üniversite bitirmiş boşta olan kişileri gösteren diplomadır.
Diplomalı işsizlik benim için 3e ayrılır
1) ekonomik durumu iyi alan kişiler: bu kişiler babası zengin olan kişilerdir. Bunların iyi girme diye bir sıkıntısı yoktur
2)Kanat işe girmek isteyen kişilerdir: bu kişiden kastım masa başı iş olsun diyen kişilerdir. Rahlıkmarına düşkündürler.
3)iş arayan ama iş bulamayan kişilerdir. Bunlar ekonomik olarak iyi olmayan gruptur.

5

öncelikle işsizlik ülkemizde yüzde 12 çivarında yani dört milyona yakın insan iş bulamıyor birde iş aramaktan vazgeçenşerle beraber 5-6 milyona yakın işsiz insan var memlekette.insanlarda biir iş sahibi olmak için iyi bir yerlere gelmek için üniver siteleri okuyorlar ama iş yeri imkanı yok.iş bulamıyorlar.ülkemizde yüzde 30 a yakın üni versite mezunları işsiz güçsüz malesef.başka ülkelerde yani gelişmiş ülkelerde yüzde 10 larda.

2

En kötüsüdür o kadar okursun diplomanı alırsın ama bir ise giremezsin adamlar almaz işe o kadar okuyoruz sonra da iş bulamıyoruz insanı mahveden bir durumdur malesef hayatımız hep öyle doğru düzgün bir işe giremeyiz.

5

Malesef Türkiye 'mizin en büyük sorunlarından biri. Bir hevesle ,zor şartlarla, büyük çabalarla üniversiteyi kazan ,yıllarca oku dirsek çürür ve sonuç işsizsin.. Şartlar o kadar kötülediki doktor ,muhendis yada bilindik meslekler dışında ne kadar okursan oku iş bulmak çok zor ,ne kadar diploma sahibi genç ya evde oturuyo yada diplomaya ihtiyaç duyulmayan işlerde çalışıyo..

paylaş - şikayet
5

Malesef ki ülkemizin acı gerçeği umarım ki bir an önce daha iyi imkan ve şartlar ile bu sorunun üstesinden geliriz

5

Bu kadar diplomalı işsizi görünce acaba çocukları okutmak yerine usta olabilecekleri bir mesleğe mi yönlendirsem diyorum.

5

Diplomalı işsizlik bende de aynı durum var, ön lisans mezunu biri olarak hâlâ iş bulamadım, demekki gerçekten işsizlik sorunu var, aslında birazda okuduğun bölümü iyi seçmek gerek o bölümde iş olanakları nasıl öncesinde iyice araştırma yapıp öyle o bölüme kayıt yaptırmak daha mantıklı olsa gerek, yoksa diplomalı işsiz oranları çoğalıyor zaten gittikçe

3

Diplomalı işsizlik eğitim hayatında belirli bir dereceye gelen diploma alıp mezun olan kişilerin mezun olduktan sonra kendi okudukları bölüm ve alanlarda kendilerine göre bir iş bulamamaları açıkta kaldıkları bir durumdur diploması olan ama işi olmayan milyonlarca öğrenci ülkemizde mevcuttur ve bu durumdan şikayetçi mağdurdurlar istihdam alanlarının dar olması her okuyan diploma alan mezun olanın yerleşeceği iş olmaması büyük sorunlardan ekonomik olararak işgücü piyasasında karşılaşılan en büyük sorun haline gelmiştir genç yaşlarda elinde diploması olan okul bitiren nice öğrenciler ve gençler işsiz kalarak diplomalı işsizlik adı verilen kategoriye dahil oluyor artık diploma almanın önemini yitirdiğinin belki de en önemli göstergesidir eskilerde diploma almak büyük bir derece iken günümüz şartlarında diploma almak sıradan bir durum olmuştur

4

Ülkemizde olan hatta en çok dillerde gezen çok çabuk sohpeti açılan olaydır hatta bu adam 4 yıllık üniversite mezunu diplomalı işe giremiyor aslında şöyle bişey var iş arıyan herkeze iş var kimse çok afedersiniz kıçını kaldırıp aramıyor.

5

Yeterli ya da yetersiz diye, gerekli ya da gereksiz diye düşünülmeden açılan üniversite ve üniversitelerin mezunlarının atanmaması, Özel sektörde de iş bulamaması nedeniyle ortaya çıkan fecaat. Aileler çocukları eğitim alsın diye ne kadar emek ve masraf yapılıyor halbuki. Öğrenim gören gençler ne cefalara katlanıyor. Dileğimiz iş alanlarının çoğalacağı ekonomik gelişmelerin olmasıdır.

Diplomalı işsizlik ortalama puanı 3.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.