4.6

Misağfir

önce - kişi kategorisine Senasss ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Eve gelen konuklardir Türk halki cok misagfir perverdir. Evime gelen kisileri rahat ettirmek icin elimizden geleni yaparız.

5

Misafir ev halkı dışında eve gelen diğer kişilere denir. Islâm dininde misafir ağırlamak sevaptır. Gelen misafire surat asmak ayıptır. Misafir sevilir ,en iyi sekilde ağırlanır. Yanlız bazı misafirler vardır haber vermeden, sürekli kafasına esince kapıda biterler. Insan musaitmidir ,işi varmıdır diye düşünmezler. Bu tarz misafirler istenmez.

paylaş - şikayet
5

Misafir insanlarin kendi evinin halkindan olmayan yabacilarin yada akrabalarin insanlarin evine gitmesi yada evine gelmesine denir.misafirlikte genelde cay icilir pasra borek yenilir muhabbet edikir.dugunde falansan damatla dedikodu yapilir.insanlar eski anilarini hirbielerine anlatirlar.

5

Misafir evlere gelen akrabaları komşuları arkadaşları konuk ederek onları misafir olarak karşılariz Türklerde eskiden beri gelenek göreneklerimiz misafirlere hoşgörülü saygılı ikram da bulunmuşlardır misafirlere hoş sohbetleri ile eşlik edilir en iyi şekilde evlerde ağırlamak misafirlere iyi davranmak dinimize göre örf âdetlere göre yapmamız gereken kurallardır

4

misafir türk gelenek ve göreneklerinde çok önemli bir yere sahiptir fakat misafir denilince insan ne yapacağını şaşırır, hele ki kalıcı ise çok zorlayıcı olabiliyor

Misağfir ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.