5.0

kirpi

önce - araç kategorisine ceket42 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Türkiye'de üretilen polisin toplumsal olaylarda kullandığı bir araçtır. Gezi vb. olaylarda emniyet güçlerine yardımcı olmuştur. Zırhlı bir araçtır. Gerektiğinde su sıkma özelliği ile olayları bastırma gücü vardır.

kirpi
5

Bir de hayvan türüdür. Oklu kirpiler de vardır ki en acımasızlarıdır. Bir tehlike anında oklarını istediği gibi fırlatabilirler.

5

Kirpi dikenli olsa bile çok sevimli bir hayvandır, kirpilere fazla rastlamayız ormanlık yerlerde olurlar genelde meselâ bizim köyde ben görmüştüm beyaz renkti beni görünce çabuk çabuk gitmişti

5

Kirpi küçük yavaş yavaş yürüyen dikenli bir hayvandır. Kirpi tel tel sırtında dikenleri bulunan ve tehlike anında bı dikenleri fırlatıp kendisini savunma altın alan bir hayvandır.her yerde yaşayabilir her yerde karşımıza çıkabilmektedir.araç olan kirpi ise askeri savunma sanayide kullanılır. Görüntüsü itibari ile hayvan kirpiye benzediği için bu isim verilmiştir. Askeri araç olup askeriyede kullanılan bu araç sağlamlığı ve çabukluğu ile tüm askeri birliklerde bulunup kullanılmaktadır.çelik zırh ile kaplanmış olup darbe ve mermilere karşı sağlamlığı ön planda olup üzerindeki silah ile daha bir etkili olmaktadır.

kirpi ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.