4.0

İllegal

önce - diğer kategorisine Bodrum ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Yasalara uygun olmayan, kanundışı yapılan, suç ve ceza kapsamına giren herşeye illegal denir. Mesela faturasız mal satmak, vergi levhası olmadan işyeri çalıştırmak illegal yollarla kazanç sağlamaktır ve cezası vardır.

1

Illegal yasal olmayan yollarla para kazanma durumudur yasal değildir kumar gibi durumları belirtir herkes düzgün yoldan iş yapmalı illegalden kazanılan paradan hayır gelmez hep bir sıkıntı çıkarır ve çarçabuk biter bu paralar.

5

İllegal yapılan bir işin kurallar çerçevesinde ve yasalara uygun olmaması demektir. Legalin zıttı olan illegal kural yada yasalar ile belirlenmiş şekilde işlerin yapılmasını gerektirirken kuralları hiçe sayarak tersinin yapılmasıdır. Genellikle illegal işlerin yapılması ekonomik anlamda yapılıp daha çok para elde etmek için yapılır.

5

Yasal olmayan yasa dışı anlamındadır devlet onayı kararı olmadan yasaklanan her şey illegal olur ne hikmetse insanın daha çok ilgisini çeker yasal iken beğenilmeyen ilgi çekmeyen her şey yasaklandığında ilgi çeker bu neymiş diye genelde suçlular iyi bilir illegal kelimesini çünkü yaptığı işler yasa dışı ve illegaldir

İllegal ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.