4.8

Anka Kuşu

önce - diğer kategorisine Gürcan ekledi.
8 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Anka kuşu bir masal kuludur. Uzaklarda arananın aslında insanın kendi içinde olduğunu anlatır hikaye. İçimizde dileklerimizi gerçekleştirecek güç vardır, yeter ki kullanmasını bilelim.

5

Efsanelerde Simurg adıyla da bilinir. Yabancı kaynaklarda ise Phoenix tabiri Anka kuşunu tam olarak karşılar. Pokemonda ise Ho-oh bu canlının yerini tutar. Bu da benden olsun :) Bu kuşun insan gözüyle görülemeyen ve Kaf Dağı'nda yaşadığı anlatılagelir efsanelerde. Bazı efsanelerde ise ömrünün 500 yıl olduğu söylenir.

5

Anka Kuşu efsanevi bir kuştur. Öldüğünde küllerinden yeniden doğabileceğine dair bir inanış vardır. Mitolojik bir kuş yabancı adı Phoenix oluyor. Bende ilk zamanlarda bu adla duymuştum.

5

Anka kuşu Bir Efsane kuşudur. Genellikle efsanelerde geçer ve mitolojik bir hayvandır diye diye biliyorum. Zanırım mitolojik ismi phoneix olsa gerek. Ayrıca efsaneye göre öldükten sonra küllerinden yeniden doğan bir hayvanmış. Anka kuşu için ölümüne çok yakın bu hayvanın çok yüksek bir tepeye çıktığını ve orada gagasını vura vura kökünden söktüğünü ve daha sonra yeni bir gaga çıktığında ve bundan sonra gençleşmek tekrar hayatına devam ettiğinden bahsediyor.

paylaş - şikayet
5

Anka kuşu; efsane kuş zümrüdü anka kuşundam alınacak ders. Bilgi ağacının dallarından yaşar ve herşeyi bilimiş. Bu kuşun özelliği gözyaşlarının şifalı olması ve yanarak kül olmak süretiyle ölmesi, sonra kendi küllerinden yeniden dirimesidir

4

anka kuşu gerçekte olduğu ispatlanamamış olan bir masal kuşudur ankaa arapça bir kelimedir bizde de zümrüdü anka olarak ta adlandırılır.bunun masallarda bazen kızıl renkli olabildiği kuyruklarındaki tüylerin altın renginde de olduğu da söylenir.bu kuşun pençeleri büyük kendiside büyüktür.

4

Masallarda geçen zümrüdü Ankara kuşu İngilizcesi de phoneix demektir. Zümrüdü Ankara kuşu ölümsüz mitolojik ve küllerinden doğan bir koştur. Bu kuş genelde özellikle İran ve Arap masallarından görülür. Türk Mitolojisinde de benzer bir kuş başka adla vardır. Rengi kırmızıdır. Yer yer de bazı yerleri sarı. Elementin ateştir ve zaten ateşle ilişkilendiririlir genelde.

Anka Kuşu ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.