5.0

Senarist

önce - diğer kategorisine Bodrum ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Dizi, film, reklam filmi, tiyatro oyunlarını yazan kişilere senarist denir

5

Senaryo yazarı olan kişilere senarist denir. Yaratıcılık gereken bir iştir. Yazılan senaryoda bir sürü olay ve bir sürü karakter vardır. Olayların ve karakterlerin bir bütünlük içerisinde olması gerekir. Bütünlüğü sağlamak ise zor bir iştir. Bir film senaryosunun yazılması bir kaç yılı bulmaktadır. Film senaryosu, film olarak çekilmeye başlandığında ise zorluklarla karşılaşılabilir. Bu zorluklarda yine senaristin devreye girmesi gerekir. Senarist çekimler sürerken senaryoda değişiklik yapabilir. Bu değişikliklerin ise bütünlüğü bozmaması gerekir. Senaristlik yoğun emek isteyen kazançlı bir meslektir. Senaryo yazılırken seyircilerin beğenisi ön plandadır. Beğenilmeyen bir film beğenilmeyen bir senaryo anlamına gelir.

5

Genellikle dizi film reklam tiyatro gibi görsrl sanat eserlerini yazan kişilerdir. Bu kişler hem yönrtmenlik yapabilir hem de yazarlık yanda oyuncu kökenli de olabilir. Mesala Gülse Birsel hem senarsitlik hem de başrol oyunculuğu yapmaktadır.

5

Senarist daha önceden yazılan senaryoyu oyuna hazırlayan oyuncuların ne yapması gerektiğini oyun bölümlerini ayarlayan kişidir. Senaryolar belli bir düzene göre tapılır ve bunun oyuna uyarlamasını sanaristler yapmaktadır.

5

Senarist gennlikle bir o uyun yada dizi film de olabilir oynannacak rollerin konusunu yazan cizen kisiye senarist denir Her sey dizi ve fimler de senariste baglidir kimin masil hangi karakterde oynamasina bagli olarak degisir

Senarist ortalama puanı 5.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.