4.4

Yangın tüpü.

önce - ürün kategorisine Melodi ekledi.
19 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

İnsanoğlunun en büyük keşiflerinden biri olan ateş, aynı zamanda insanlık için en büyük tehditlerden biridir. Kontrol edilemeyen yangınlar, olağanüstü bir tahrip potansiyeline sahiptir. Yapımı yıllar süren binalar kısacık bir zaman içinde küle dönebilir.

4

Yangın çıktığında yangını söndürmek için bu ürün kullanılır büyük boru gibi kırmızı renkte bir üründür içinde söndürücü püskürtücü bir şey vardır , işyerlerinde evlerde bulunması gerekir bu tüplerin daha rahat eder bu sayede insanlar.

5

Bir yerin ateşle tutuşarak yanması esnasında büyümeden söndürülmesi amacı ile el altında bulundurulan taşınabilir yangın söndürücülerdir. Genellikle en yaygın olanı Kuru Kimyevi gazdır.İşleyiş olarak mantıken ortamdaki oksijen seviyesini azaltarak yangının büyümemesi için gerekti ortamı sağlamaktan ibarettir.Bir yerde yangın çıkması için Ateş,hava ve yanıcı maddeye ihtiyaç vardır.Yangın tüplerinin asıl amacı ortamdaki yanıcı oksijen gazını alarak yangının yanma işlemini söndürmekten ibarettir.

5

Okullarda Kurumlarda iş yerlerinde hatta arabalarda olması şart kuralı olan yangın söndürme tüpleri yangın esnasında kilidi açılıp yangına doğru temas ettirildiğinde yani sıkıldığında yangını söndürebilmek amaçlı köpük sıkar ufak çalı yangınlarda etkili olsa Allah göstermesin ev yangını veya büyük bir yangında hiç ama hiç bir etkisi olmaz küçük boylu yangınlar için işe yarar

5

en iyi icatlardan biridir yangin sondurucu yangina kisa sureli mudahale etmektir.

5

Yangın tüpü genellikle işyerlerinden okullarda hemen hemen Hayatın her alanında bulunan bulunması gereken araçlar Daday bulunması gereken aletlerden biridir yangın tüpleri yaklaşık bir sene içerisinde kontrol edip tekrardan doldurulması gerekir Çünkü İçerisi boş alabiliyor bunların ücretlerde değişebiliyor yani 200-300 lira arasında Tabii boyut ve ebatları damar en Küçük'ten orta büyük en büyük gibi olarak Hatta bu yangın tüplerinin başka formülasyonlar üretilmiş hani küçük tek çekimlik olarak üretilmiş modelleri de var yangın tüpleri de dediğimiz gibi mutlaka senede bir kez kontrol edilmesi lazım Çünkü içerisindeki hava boşalır

5

Yangın tüpü herhangi bir yangın esnasında insanların yangına ilk müdehaleyi yapmak tahribatı önlemek yada en aza indirmek için kullandığı ilk yardım malzemesidir. Kullanım alanı olan her yerde bulundurulması gereken ve zaruri bir ihtiyaçtır.

1

adam örnek vermiş örneğin huawei marka telefonu yorumlayabilirsiniz demiş bizim ki yangın tüpü diyor ya ahahah

5

Yangın tüpleri daha çok iş yerleri Fabrikalar gibi yerlerde kullanılmaktadır fakat evinizde de olması gereklidir çoğu insanın evinde yoktur. Yangın tüpleri yerden 90 santim yukarıda duvara asılı şekilde durmalıdır ve önünde birşey bulunmaması gerekir yangın sırasında tüpün pimi çekilir yangının oluştuğu yere yani yangının dibine tutularak yangın söndürülmeye çalışılır. Yangın tüplerinin senelik olarak periyodik bakımları bulunmaktadır Hatta Senede en az 2 kere kontrol edilmesi gerekir üzerinde 1 bar bulunur bu barın içinde yeşil boyalı bir yer vardır imleç yeşil boyalı alanın üstünde olması gerekir.

5

Yangın tüpü kötü durumlarda ve yangın anlarında kullanılır ama küçük çaplı yangında kullanılan bir aletir ve çok işe yarar bir şeydir ve yangının ortadan kalkmasını sagalr

5

Yangın tüpü kötü durumlarda ve yangın anlarında kullanılır ama küçük çaplı yangında kullanılan bir aletir ve çok işe yarar bir şeydir ve yangının ortadan kalkmasını sagalr

5

yangın tüpü yangın için gerekli olan oksijen yerine karbondioksit sıkarak yangının büyümesini ve kendi kendine sönmesini sağlar.

5

yangın tüpü arbada evde iş yerinde kısacası her yerde olması gereken bir mazemedir

5

Yangın esnasında ilk müdaheleyi yapmak için kullanılan tüptür.Yangına ilk tahripten sonra da olsa itfaiye gelene kadar büyük yardımı dokunan tüpe denir.. Kontrol edilemeyen yangınlar, olağanüstü bir tahrip potansiyeline sahiptir.

3

Yangın tüpleri yangından korunmak amacıyla geliştirilmiş çeşitli tüplerdir. Rengi genellikle kırmızı olur. Evin dışarısında bulunur. Yangın anında tüpün nasıl kullanılacağını bilmek gerekir. Ancak bu şekilde yangın söndürülebilir.

Yangın tüpü. ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.