4.5

Asosyal

önce - diğer kategorisine Bodrum ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Hiçbir aktivitede bulunmayan sürekli kendini toplumdan uzak tutan

5

Asosyal, sosyal olmayan, herhangi bir etkinliğe katılmayan, günlük hayatında da herhangi bir aktivite de bulunmayan kişilere denir. Bu kişilerin insan ilişkileri de çok kuvvetli değildir .

5

Arkadaş ortamında takılmayan dışarı ile bağlantısı olmayan evde veya genelde kendi başına takılan tiplere denir kalabalık ortamı sevmeyen muhabbet sohbet arkadaş çevresi olmayan kişilere geçlere söylenir

5

Hayatını internete ve uykuya adamış sosyal atıklar bkz. ben

3

Kendini insanlardan soyutlayan tek başına hareket eden toplu ortamlara girmeyen kişilere denir.

5

insan ilişkilerinde fazla başarılı olmayan, sosyal gruplara katılmak istemeyen, katıldığında sohbetten muhabbetten uzak duran, kendisini yeterince ifade etmeyen insanların durumunu ifade eder. Bu bazen kişisel bir tercih olsa da çoğunlukla sosyal ilişkiler konusunda başarısız olmaktan kaynaklanır. Sosyal fobi, depresyon gibi bazı psikolojik hastalıklara eşlik ediyor olabilir asosyallik.

5

Sosyal olmayan toplum içine karışıp kendisi yada başkaları ile etkileşime girmeyen kişilere verilen addır.Asosyalliğin farklı sebepleri olabilir.Kişinin öz güven eksikliğinden olabileceği gibi maddi yada manevi sebeplerden de kişi Asosyal bir tavır içerisinde bulunabilir.

3

Asosyal insan kendini sosyal ortamlarda rahat idade edemeyen, sosyal ortamlara girmekten kaçınan ve hatta kalabalıkta strere giren insandır. Kendine ait ufak bir dünyası vardır ve o dünyanın dışına çok fazla çıkamaz. Yeni insanlarla tanışma giri bir gayreti yoktur. Sosyal toplantılara davet edildiğinde çeşitli bahaneler bulur ve bu toplantılara katılmaz.

2

Sosyal hayattan tamamen uzak olan kişilere denir hiç bir sosyal faaliyete katılmayan sadece kendi içine kapanık olan kişilere denir , arkadaşları çağırdıgı halde gitmiyorsa bu kişi gerçek bir asosyaldir.

5

Asosyal genellikle sosyal medya üzerinde takılı olan veya da kimse ile irtibatı kurmayan tek başına bir yerde yaşayan kişilere Asosyal derler hani kimse ile irtibata olmayan kendini kendini içine kapanmış kişilerden asansörü olmak gerçekten iyi değildir şu kişinin normal hayatına olumsuz etkileri psikolojik açıdan olsun sıkıntılar olsun Hani o yüzden bunlara dikkat edilmesi gerekli

5

Hayatı monoton gibi olan evden işe işten eve, öğrenciyse evden okula okuldan eve giden arkadaşlarıyla veya ailesiyle vakit geçirmeyen,sosyal aktivitesi olmayan kişilere denir.

Asosyal ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.