4.3

Kimchi

önce - ürün kategorisine syda23 ekledi.
4 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Uzakdoğuda özellikle korede çok yenen bir turşu gibi yiyecektir onlara özgü bir buyük ve uzun lahanadan yapilır bu kimchi, üzeri soslanır ve salamura bırakılır bunu her yemekte meze olarak yanlarında yerler bizde turşu yenmesi gibi bir durumdur bazen onlar yerken insanın iştahı açılıyor bu yiyeceğin tadını merak ediyorum.

5

Uzak Doğu mutfağında özellikle on altıncı on yedinci yüZyılda yaygınlaşan Kore yemeğidir. Japon korsanlar Kore'yr yani Joseon'a taşımıştır bu yemeği. Kimchi aslında bir tür turşudur.yemekten ziyade sirke katılır özellikle sirke yıllanmış.ise daha lezzetli.olur.

4

Kore turşusu . Acili ve tadi muthis derecede lezzetli herseyin yaninda yenir ama gercek kimchi bulmasi zordur çin marulu ile ve ozel sosla yapilir ulkemizde genel olarak istanbulda bir kac asya mutfagindan urunler satan magazada var.

3

Kimchi basit haliyle bir turşudur diyebiliriz. Güney Kore ve Güney Kore kültürüne ait bir turşudur. Lahana ve çeşitli baharatlarla üretilen annelerin kendi ellerinde yapmayı tercih ettiği ve genellikle her seferinde sofraya küçük bir kasede konan çok sevdikleri ve sürekli tükettikleri bir mezedir.

Kimchi ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.