4.7

İlahi adalet

önce - diğer kategorisine sword ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Yaptığı kötülük yüzünden başına gelen bela ALLAH ın onun için taktir ettiği ceza.

5

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler. Zerre kadar kötülük karşılıksız kalmayacaksa ilahi adalet devreye girer. Yarına kalsa da yanına kalmaz derken özetlemiş aslında ilahi adaletin nasıl işlediğini. Hakkı gasp edilenin hakkını Hak verecektir elbet diyorum ben de naçizane. Allah kimsenin hakkını kimse de bırakmasın vesselam.

paylaş - şikayet
5

Beşeri adalet her zaman doğruyu bulup haksızı haklıyı ayırt edemeyebilir. Bir hakimin karşısına çıkan suçlu yalan delillerle, ikna kabiliyeti ile hakimi yanıltıp ceza almaktan kurtulabilir. Hatta tarihte rüşvet vererek ve ya tehdit ederek lehe kararlar çıkartanların olduğu bilinir. Ancak dünyanın kendi içinde öyle bir düzeni vardır ki herkes iyi ya da kötü ettiğinin karşılığını bulur. Bazen yapılan yanlış unutulmuştur ama bedeli yıllar sonra bile umulmadık şekilde ödenir. Bu düzene "ilahi adalet" denir. Bazı Uzak Doğu inanışlarında "karma" adıyla karşımıza çıkar bu. Hemen hemen her öğretide benzer anlayış vardır.

Dini inanışımızda da "İncittiğin yerden incineceksin" sözüyle özetlenmiştir.

4

Kimsenin hakki gerçekten kimsede kalmıyor ne.kadar uyanık olursak olalım ne kadar başkalarını kandırmaya çalışırsak çalışalım mutlaka bir gün elimizde patlar.Çünkü Allahın adaleti o kadar büyük ki asla böyle biseye izin vermez.yaptığımız kötülük bize kalır o yüzden ne yaparsak yapalım unutmayalım ki elbet bir gün bizimde başımıza gelir

5

Yapılan haksızlıklara yaratanın sistemi doğrultusunda yapılan desteklerdir.Beşerin adaletinin yetersiz kaldığı anlarda daha çok karşılaştığımız bir durumdur.Asla şaşmaz.Er yada geç zamanı geldiğinde tecelli eder.

5

Ilahi adalet insanin yaptiklarinin Allah katinda karsilik bulmasidir.İyiyse iyi kotuyse kotu,insan dunyada yaptiklarinin veya secimlerinin sonucuna katlanmak durumundadir.Secimleri ve yaptiklarida her daim ilahi suzgecten gecerek insana karsiligini verir.Kul zulm eder kader adalet eder diye bu konuya ornek olabilcek cok da guzel bir soz vardir.Insan ne yaptigi kotulugun nede yaptigi iyiligin karsiliksiz oldugunu sanmamalidir.Muhakki her seyi bilen goren Allah senin yaptiklarina karsilik sana muhakkak kader cizginde bir karsilik hazirlar.

İlahi adalet ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.