4.4

Sokak köpeği

önce - diğer kategorisine Cengaver ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Sahibi olmayan ve yaşamını dışarıda devam ettiren köpeklerdir.Genellikle belediyelerin bünyesinde bulunan ekipler tarafından düzenli olarak aşıları ve kontrolleri yapılıp takip edilebilmesi için kulaklarına içinde tanımalarını yarayan numara bulunan küpe bulunmaktadır.Esasen zararlı gibi görünseler de onlar da yaşamlarını sürdürebilmek için özellikle karınları aç olduğunda yada kendilerini tehlikede hissettiklerinde saldırgan olabilmektedir.En nihayetinde onlarda bir candır.Kötü davranmamalı elimizden geldiğince yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamaya yardımcı olmalıyız.

5

Sokak köpekleri dışarıda başıboş gezen sahipsiz köpeklere denir, kimisi çok kirli, kimisi temizdir, içlerinde hastalık barındıran da vardır mutlaka kuduz veya çeşitli hastalıklar aslında sokak köpeklerini belediye toplaması gerekir çünkü etrafta başıboş gezen çok sokak köpeği var

4

Sokaklarda dolaşan başıboş sahipsiz köpekler devlet tarafından kontrol edilip tehlike arz etmiyorlarsa sokaklarda rahatça dolaşabiliyorlar. Ama tehlikeli ise bunlar kesinlikle sokakta olmamalı bu hayvanlar insanlara saldırır ve onların hayatını tehlikeye atar bazen eğitimli köpekler bile insanlara saldırıyor. Dikkat etmek lazım.

5

Sokakta dolaşan başıboş köpeklerdir. Ne yazık ki insanlar tarafından iyi muamele görmemektedirler. Şefkat ile yaklaşanlar olduğu gibi, kötü niyet barındıran yaklaşımlar sergileyenlerin sayısı da azımsanmayacak derecede çoktur. Öyle ki, haberlerde işkence edilen, tecavüz edilen hayvan sayılarının çoğaldığına tanık oluyoruz sık sık. Biraz vicdan diliyorum. Ağzı var dili yok o masumların. Karınlarını doyuracak bir parça yemek, biraz da sevgiye kapınızda köle oluyorlar. Bu davranışları bir insandan bile göremiyoruz. Hayvan sevmeyen, insan da sevemez. Bu soğuk kış günlerinde bir kap yemek, bir kap su koyup başlarını okşamaktan çekinmeyelim. Sevaptır.

Sokak köpeği ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.