4.4

Cinsiyetçilik

önce - diğer kategorisine Alleyez10me ekledi.
5 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Bir cinsin diğer cinse karşı daha üstün olduğunu savunan görüş ve ideolojidir.
Cinsiyetçi kişiler hep bir diğer cinsi eksik ve kusurlu aciz görürler. Heteroseksüellerin homoseksüellere karşı üstün olduğunu savunmaları da cinsiyetçiliğe girer.

5

Son zamanlarda sık sık duymaya başladığımız bir kavramdır. Bir cinsin diğerinden üstün olduğunu savunan görüş ve anlayışa denir. Benim cins ayrımı üzerinden kendini üstün gören düşünceleri desteklemem mümkün değildir. Bu zihinlerin hastalıklı ve bulanık zihinler olduğunu düşünüyorum. Her insanın iyisi de kötüsü de vardır. Bir cinsi destekleyip, diğeri kötülemek kadar bir aşağılık düşünce olamayacağını düşünüyorum.

4

bunun tartışmasını bile yapmak bence çok yanlış çünkü şöyle bir şey var kadın kadındır erkek erkek.bu tartışmaya açık bi konu mudur sizce.tek tartışılacak olan kadın işi erkek işi olabilir bazı meslekler yada yapılan eylemler sadece kadınlara bazı eylem ve meslekler ise sadece erkeklere aitmiş gibi davranılır.örneğin kadın tır şoförü gördüğümüzde aa deriz yada erkek bir bebek bakıcısı yada ev işlerinde yardımcı olan bi ekek eleman.bu tarz işlerde spesifik olarak kadın işi yada erkek işi diyebiliriz başka da hiç bir yerde kadı erkek ayrımcılığı olamaz.gerçi artık tüm dünya değişiyo her şey hoş karşılamayı öğreniyoruz çok şükür.

3

Önce insanı zengin fakir diye ayırdılar sonra ırkıçılaştırdılar şimdide aktivistler üzerinden cinsiyetler e ayırıyorlar çok cahillik ne güzel bi şey hemen kanıyorsun inanıyorsun aslın islamın bakış açısı sosyeteyi ırkçılığı ve cinsiyetçiliği 1400 sene evvel görmesi ve tetbir alması insan bir kez daha şükür ediyor

5

Cinsiyetçilik tam anlamıyla bir cinsiyetin diğer cinsiyetten üstün olduğunu savunur. Bir cinsiyeti kötü, kusurlu olarak tanımlandığında cinsiyetçilik konusu içine girilmiş olur. Kadınların korunması lazım denildiğinde de cinsiyetçilik konusu içine girersiniz. Heteroseksüellerde bu cinsiyetçilik konusu içine girmektedir. Cinsiyetçilik konusu tam anlamıyla ailede başlar, kız çocuklarının erkek çocuklar karşısında hır görme yapılırsa yine bu cinsiyetçiliğe girer.

Cinsiyetçilik ortalama puanı 4.4

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.