3.6

Otostop

önce - diğer kategorisine omerysrm ekledi.
25 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

3

Otostop, yoldan geçen bir aracı durdurup, gideceği yöne ücretsiz olarak gitme talebi. Özellikle ulaşımı problemli bölgelerde çokça yapılan bir işlemdir.

2

Otostop, yoldan gecen bir aracı durdurup gideceğiniz yeri söyleyip sizi alıp alamayacağını sormaktır. genel olarak öğrencilerin ve gezginlerin kullandığı bir yöntemdir. fakat Türkiye sartları içinde otostop yapmak ne kadar sağlıklı tartışılır .

5

Bazen insanlar yolda kalabilirler araçları bozulabilir bu yüzden yollarına devam etmek için başka araçlara binmek zorunda kalır , bu olaya otostop denir , bazı kötü niyetli insanlarda olabilir ama herkes kötü niyetli değildir ,iyi insanlarda vardır , yardım etmek lazım.

2

Varılacak yere daha hızlı gidebilmek amacıyla yoldan geçen arabalara baş parmak işareti ile "dur" sinyali verilmesidir. Ben olsam arabama almam şahsen yaralı biri olmadığı sürece. Bu devirde kimseye güven olmaz. Hırsızı olur, katili olur, sapığı olur. Dikkatli olmak gerekir. Kimisi de ulaşımı bu şekilde sağlar. Hatta dünyayı bu şekilde gezenler bile var.

3

Otostop gitmek istenilen yere doğru giden bir aracı durmak ve onunla beraber yolculuk yapmaktır. Parası olmayan veya ücretsiz gitmek isteyen kişiler genellikle otostop ile gitmeyi tercih ederler. Aslında dikkat edilmesi gerek bir olay bazen şoför bazende otostopçu tehlikeli çıkabilir bu devirde ne olur belli olmaz.

5

Kızlar için sakıncali olan erkek icin cok iyi olan bir şeydir bence

3

günümüzde yaygın olan bir ulaşım çeşididir.fakat ülkemizde her nedese bazı kesimlerde bu otostopçuluk kötü mana da orta cıkabiliyor.ve halk tarafından da kötü gözle bakılıyor.bence böyle bakılmaması gerekir.sonucta otostop ile dünyayı gezen insanlar bile var.

3

erkeklerin işaret parmagıyla yaptıgı kadınların baş parmagıyla elini havaya veyaa aşagı dogru dur beni de al işareti bu hayatta güvenin az oldgugu ortamlarda bence en dogrusu kendı başının caresine bakmak en dogrusu.

5

üniversite öğrencilerinin en çok yaptığı ah bide dursalar çok daha iyi olur

3

otostop bana ürkütücü geliyor. çünkü ben şanstan yana çok fakir biriyim ve bundan dolayı bana denk gelecek kişinin bana sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum

4

Otostop toplumsal sosyalleşmenin temelidir.İnsanlar yolda baş parmağıyla işaret eder ve arabaların durup aynı istikamete gidip gitmediğini sorar.Eğer aynı istikamete gidiyosa arabaya binilir ve dayıyla muhabbet kurulur fakat herkesin arabasına binmemelisiniz.Bunu anlamakda biraz tecrübe işi ama şiddetle öneririm doblolara binmeyin.

5

Otostop yolda kalma diye adlandırdığımız özelikle uzun yolculuklarda yol kenarında birinin el etmesiyle beni al işaretinin kısa özetidir. İnsanlara eğer güveniyorsanız zaten alırsınız yok bana zarar verir derseniz zaten hiç bulamazsınız ama bence alın kiminin parası kiminin duası derler

3

Otostop aslında çok riskli bir olaydır. Otostopu şöyle tanımlayabiliriz. Yol kenarında olan birisinin hiçbir ücret karşılığı olmadan birilerinin aracına binip nereye gitmek istiyorsa oraya gitmesidir. Çok zor durumlarda böyle bir eylemde bulunulabilir ama çok zor durumlarda.

1

Otostop araç sahibi içinde otostopçu içinde tehlikeli bi durum bu devirde kimseye güven yok

3

sonunda tecavüzede uğrayabilirsin otostop a hayır derim güvenli i değil

3

Mecbur kaldığım zaman Otostop çekerim hata 2009 senesinde LYS sınavına Otostop ile gitmiştim günümüzde kesinlikle tavsiye etmem kaçırılma riskin, tecavüz, öldürülme riskin var bu yüzden mümkün oldukça Otostop çekmeyin ama kesinlikle zevkli bir durum.

4

Her sabah okula otostopla gidiyorum. Ayrıca bir dönem Karaman'da yaşıyordum. Karaman'da avm olmadığı için otostopla konyaya giderdik haftasonları

4

Eğer Dünya turundaysanız ve para harcamak istemiyorsanız, çetelikle ünlenmiş iller dışında çok işinize yarayacak bir aktivite. Genelde Türkiye’de adı çıkmış illerde önermem ama çoğu zaman insanlar olumlu olur.

4

Otostop kolda kalmış kişiler herhangi bir ücretle aracın geçmediği bir Yolda bazı kişilere ait arabaları durdurup belli bir mesafe gitmektir bende baya opostop çektim ve duran kişiler gercekten tam iyilik sever kişilerdir.

5

Otostop öğrencilerin bir yerden bi yere gitmesi için ve cebinden para çıkmaması için yaptıkları bir şeydir genellikle polisler otostop çeken öğrencileri alır

2

Riskli bir olay olduğunu söyleyebiliriz, hem tanımadığınız kişilerin aracına bindiğiniz için , hemde tanımadığı kişileri aracına alanlar için.

5

OTOSTOP günümüzde Çok Kullanılan ve yapılan hareketir misal yolda kladın araba gitmiyo parmaklarınzıla otostop çekebilrisin eyer gelemse üzülme çok kez yap illa biri gelcek ama kadın yapsa tek seferde pat diye gelir Teşşekürler TAKİP EDERSEN SEVİNİRİM :d

5

Genellikle ulaşım problemlemi yaşayan insanların başvurduğu bir çözümdür. Ben hemen hemen herkese bu konuda yardım etmeye çalışan bir insanım, gerektiğinde yolumu değiştirip otostop yapan insanları gidecekleri yere kadar götürürek yardım ederim.

4

Bir yerden bir yere ücretsiz bir şekilde yolculuk yapmak için kullanılan kelimedir. Otostopun kendine göre ayrı bir havası olmakla birlikte yerine göre hem eğlenceli hemde tehlikeli olabilir.

Otostop ortalama puanı 3.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.