4.8

Arena

önce - mekan kategorisine direvenik ekledi.
6 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Eskiden gladyatörlerin savas olani bilinen arane birer mucadele sahasidir.farkli alanlarda mucade edilen arenalar seyircilerle dolup mucadelelerin seyircilere izletildigi birer sahadir.Gunumuzde futbol,boğa güreşi gibi alanlara da arena denmektedir.İki rakibin bir birleriyle karşılaştığı arenalarda rakipler bir birlerini alt etmeye çalışır.

5

Arena gladyatörlerin eski roma zamanlarında savaştıkları alandır. Burada bütün halk toplanır ve bağrış çağrış eşliğinde gladyatörler arenaya çıkarak birbirleriyle savaşırlar. O zamanın eğlencesi de buymuş sanırım insanları dövüştürüyorlar birbirleriyle. Köleden biraz daha üstün oluyorlar galiba ama yinede köleler.

5

arena yani stat anlamı taşır mesella bir futbol ststı olabılır ya da olımpıyat statları olabılır

5

Eski Roma ve Yunan tiyatrolarında bulunan yarışların ,gösterilerin sergilendiği üzerine kum dökülü alandır.Günümüzde sirk , maç , boğa güreşi ,oyun gibi gösterilerin yapıldığı meydanlara da arena deniliyor.

4

Arena dediğimiz şey en belirgin haliyle ilk kez Antik Yunan kentlerinde ortaya çıksa da Romalılsrın simgesi haline gelmiştir. Özellikle gladyatör dövüşleri burada yapılırmış. Kolezyumun içinde alçaktan kalan yuvarlak boş alanda meydana gelen dövüşler bazen göze göz ve canı pahasına filannda olabilir.

Arena ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.