4.5

Buzağı

önce - diğer kategorisine direvenik ekledi.
17 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Sütten kesilmemiş inek yavrusu. doğduğunda ağzını burnunu yiyesiniz gelen ebat olarak büyük olsa dahi kucaklayıp evinize götürme isteği veren,mıncıklanası bir canlı türü

paylaş - şikayet
5

Buzağı , sütten kesilmesi inek yavrusudur . Buzağılar küçük olduğu için daha sevimlidirler. 0 -6 aylık inek yavrusudur . Erkek ya da dışı olabilir .

5

Buzağı inek yavrusuna verilen addır. İlk doğduklarında küçücük olurlar ve baya sevimlidirler. Direk annesini falan emerler. Bizimde inekler vardı o zaman doğumunu da görmüştüm. Cinsiyeti değişiklik gösterebilir. Dişi olursa ileride onunda yavrusu olur.

5

Buzağı, yeni doğmuş daha sütten kesilmemiş inek yavrusuna verilen isimdir. Buzağılar çok tatlı ve küçük olurlar. İlk doğdukları zaman ayakta bile duramazlar, anneleri onların ayakta durabilmesi için destek verir. Ama bir ayakta durduklarında ve koşmaya başladıklarında bu sefer onları kimse tutamaz. Nereye koşacakları belli olmaz.

4

Buzağı yeni doğmuş ve emme işlemi devam eden yavruya denir. Genellikle emme işlemleri dışında diğer canlılar gibi ot ile beslenirler. Ancak günümüz koşullarında bir buzağı doğduğu andan itibaren annesinden ayrılıyor tesislerde süt üretimi için kullanılıyor buda masum yavrulara yapılan eziyeti gözler önüne seriyor. İnek doğum yaptığı anda sütü normalden daha koyu ve ağırlığı fazla, kokusu ise daha derin olur. Buzağısı olmayan ineklerde bu olmaz ancak buzağası doğumda ölmüş olan ineklerde muhakkak olur. Yeni doğmuş bu yavrukar ilk etapta ayakta duramazlar daha sonra bacaklarını kullanmaya başladıktan sonra kendi eylemlerini çoşkulu bir şekilde yerine getirirler.

5

Yeni doğmuş daha sütten kesilmemiş inek yavrusuna buzağı deriz, çok tatlı ve şirin olur buzağılar, ilk doğduklarında bacakları ince olduğu için hemen yürüyemezler, bacakları birbirine karışır, annelerinin desteği ile ayakta dururlar

5

Yeni doğmuş ve büyükbaş olan ineğin sütten kesilene kadarki büyüme sürecindeki yavrusuna buzağı deniyor.Doğduklarında ayaklarının titretmesi ve ayakları üzerime durmaya çalışması görülmeye değer.

3

Nedense her hayvanın yavrusunun sevimli olduğu gibi buzağida sığırın çok şirin bir yavrusudur

4

Bi o kadar sevimli ve ürkek bir hayvandır memlekete giden çocukların rüyası diye biliyorum

5

buzağı ineklerin yavrusudur bi anlamla büyük baş hayvanın yavrusuna denir yeni doğmuş olana

3

Yeni doğmuş sütten kesilene kadar süreçteki inek sığır yavrusunu buzağı denir. Bütün hayvanlarin yavruları gibi buzağıda çok tatlı ve güzel bir hayvan yavrusudur genellikle kışın yeni doğduğu için ahırda tutulur ve yazın ilk dışarı çıktığında dışarda koşturan güzel bir hayvandır.

5

Bence ali usta iyi birisi sadece adamın yapısı kişiliği öyle sonuçta hayat herkese aynı imkanları sunmuyor ali ustaya nasıl imkanlar sundu da ali usta bu kadar sert bi kişiliği var kimse bilemez ve bu yüzden onu suçlayamaz

4

Buzağı büyük baş hayvanlardan olan ineklerin yavrusuna verilen addır. Ve çok sevimlidir. kendileri. bir çocuk kadar severim. şöyle 3-4 aylık olduklarında o kadar sevimli olurlar ki. oynamalar zıplamalar.

paylaş - şikayet
5

İneklerin minik yavrularına buzağı denir. Annelerinin sütüyle beslenirler. Bir kaç ay sonra yavaş yavaş ot ve yem yemeye başlarlar. Biraz büyüdükten sonra erkek buzağılara dana denir. Dişi olanlarına da düve denir. Ülkemizde yörelere göre farklı adlar da verilebiliyor.

5

Eskiden bizim hayvanlarımız vardı yerimizde bakıyorduk,2 adet büyük ineklerimiz vardı yavruladıklarında ahıra gidip yavrularını severdim,hayvanları yem yerken izlemek çok hoşuma giderdi,önlerine oturup onları saatlerce öyle izlerdim,onlarda öyle dururlardı çok güzel bir duyguydu.Sonra hükümet hayvan bakmayı yasakladı şehir yerlerinde biz de satmak zorunda kaldık.

paylaş - şikayet
5

Buzagi yeni dogmus küçük inek yavrusuna denir. Yani dananın küçük hali ben yozgatliyim bizim orada hayvancılık ve çiftçilik yapilir ve her sene bir buzağı dunyaya geliyor cok sevimlilier ilk ayaklarinin ustune basmaya calismalari cok guzel

5

İneğin yavrusuna denir erkek olanlar büyüğünce kele veya boğa olur dişiler önce düve sonra inek olur

Buzağı ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.