4.0

Acil Servis

önce - diğer kategorisine Ormanci ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

5

Poliklinik ler dışında geceleri veya acil müdahale gerken durumlarda başvurulan servistir kaza olduğunda düştüğünde kan durmamasında acil müdahale gerekir poliklinik ler sadece muayene eder ilaç yazar o yüzden acil servisler hayati önem taşımaktadır

5

Geceleri veya gündüzleri acil ve aniden rahatsızlanan insanların gittiği acil muayene ve tedavi bölümüdür. Genelde hastanelerin yan tarafında olur. Kaza geçiren, zehirlenen ,kalp krizi geçiren,midesi fenalaşan vb kişiler acil servise çok gelmektedir. Doktor kontrolü ardından serum verilir veya ilaç yazılır. Yada uygun bölüme sevk edilir.Acil servislerde hayati tehlike yaşayan hastalara öncelik vardır.Durumu daha iyi olan hastalardan daha önce tedavi edilir. Nöbetçi doktor bulunmaktadır.

3

Acil Servis, acil durumda olan insanların gittiğini ve aniden kaldırıldığı bir yerdir. Hastahanede günün her saati buraya yatırılan ve giden hastalar olabilir. Genellikle benim gördüğüm özellikle devlet hastanelerinde iyi doktorlar vermeleri gerekirken çok ilgisiz insanlar oluyor.

5

Acil servis, acil yaralanmalara sahip insanların kaldırıldıüı servistir. Acil servise gidenler genellikle ciddi yaralanmalara sahip olan kişilerdir. Örneğin elini derin kesen biri, iş kazası geçiren bir işçi, trafik kazası geçiren bir insan olabilir. Ama hafta sonu olması ve polikliniklerin kapalı olması sebebiyle acil servis gereksiz yere dolup taşabilir. Benim bu yıl acil servise çok fazla işim düşmüştür. Allah düşürmesin diyeyim.

5

Genelde hastanelerin en alt ve en arkalarında olan bölümü. Acil servis adından da anlaşılacağı üzere acil olan durumu çok kötü ve hemen tedavi gerektiren durumlarda müdahale gerektirir. Genelde artık yeni.çıkannyasayla özel veya kamu komuta merkezlerinde paramedikler ve acil tıp teknisyenleri hastane dışında alık müdahaleyi yapıp hastayı hastaneye getirirler. Genelde hastanelerin acil hem özel hem de kamu hastaneleri için vardır. Özel hastanelerinki para tuzağı iken devlet hastanelerinde de öyle bazen çok ilgilenmiyorlar sanki maaşı senin benim ödediğim vergilerle ödenmiyormuş gibi.

3

Acil servis acil herhangi bir durum olduğunda gidilen hastanenin acil bölümüdür. Genelde giriş katında olurlar. Girmek ve doktora ulaşmak kolay olsun diye. Gece vaktinde olan acil doktorları her zaman sizin hastalığınız ile ilgili olan uzman doktorlardan değildir. Acil bölümünde genel olarak yaralara, kanamaları bakılır, herhangi bir zehirlenme durumunda serum takılır. Örneğin bizim bir tane komşumuz vardı. Kalp krizi geçirmişti fakat ambulans geldiğinde kriz bitmişti. Ambulans gelip onu acil servise götürmedi. Çünkü "artık hastanız hasta değil ben bunu acile götüremem trafik kazası olsaydı götürebilirim" tarzında şeyler söyleyip almamıştı. Sonrasında kendi imkanlarıyla acil servise gitmişlerdi ve hasta tekrar krizi geçirdiğinde imüdahalede geç kaldıklarından dolayı maalesef hastayı kaybetmiştik. Bunu da buraya dipnot olarak yazmak istedim.

paylaş - şikayet
5

Acil servis her hastaneden daha yarası ağır olan hastalar için yapılan ayrı bir kısım. Acil servis numarası 112 dir ve aradığınız an sizi bir sekdeter karşılayacktır . Sizlere sakın olmanızı ve tam olarak nerde olduğunuzu sorucaktır eger bu sorulara sakın ve dogru cevap verirseniz ambulans sizleri daha hızlı bulup yanınıza gelecktir. Acil servis 24 saat acık ve nöbetçi doktorlar tarafından sabaha kadar beklenir

5

Umutamadığım tek tecrübem. Hasta insanların acil durum karşısında geldikleri yer. Oradaki sağlık çalışanları o kadar büyük iş yapıyolarki. Hepsine acil farkının iki katı verilse azdır. O kadar yüreği ağzında yaşıyolarki. Boşuna onların dizileri yapılmıyor. Üstüne bir de orda onlara saldıranlar var. Dünyanın en büyük ayıbı bence.

4

Acil servis hastanelerin insan sağlığı için üst düzeyde bir servis aracı olması ve insan hayatının üst düzeyde risk alması esnasında insanın sağlığı düşünen bir sağlık kuruluşudur 7/24 çalışan bir sağlık hizmeti veren hayat kurtaran kişilerdir.

1

Beklenilem ilgi ve alakanın gmsterilmediği yer. Acil olsa da sıra numarası ile bekletebiliyorlar geceleri çok kalabalık hastahane kokusunu da sevmiyorum.

Acil Servis ortalama puanı 4.0

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.