4.6

101

önce - oyun kategorisine mstf ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Okey taşlarıyla oynanan bir oyun türü. Okeyden daha zevklidir.

paylaş - şikayet
5

101 oyunu 4 kişilik oynanan oyunlar arasındadır genellikle her yaş grubundan da oynayabileceği oyunlar arasındadır toplam sayıların 101 olduğu zaman kazanan kişi olma oyunda dizilmesi gereken taşlar eşit olarak paylaştırılıyor 101 olunca Okey gibi oynanıyor

5

101 okey ıskartdaki PER sayısının 101 olduğu zaman taşların ortaya açılıp elde kalanların işlenmesi şeklinde oynana bir çeşit okey oyunudur. 101 olmadan önce yandan taş alamaz. Eğer elini açacaksa yerden taş alabilir.

5

En iyi ürünlerim bulunduğu yerdir yazdan beri orayı kullanıyorum

5

Bu bir oyundur. 4 kisiyle oynanilir ve taslarla oynallnilan zevkli bir oyundur. Belli bir dizim sekli vardir herkese 21 tas verilir kalan daslar 1 acik( gösterge) ortaya konur. Yapilan perlerin toplami 101 olunca yere acilir. Elinizde tas kalmazsa daha iyi olur bitmis olursun. Farkli hesaplanma sekli var.
Per: ya ayni renk(1 2 3) ya varkli renk(3 3 3) ayni sayi olarak dizilir.

paylaş - şikayet
5

Okey taşlarıyla oynanan bir oyundur. Normal okeyden tek farkı perlerin toplamının 101 ve üzeri olmasıdır. Matematiği iyi olmayanlar benim gibi elinde hesap makinesiyle oynar. Eğlenceli keyif verici bir oyun. Biz üniversitedeyken yurtta kızlarla sabaha kadar oynardık :) çok da güvenliğe yakalanmıştık bu yüzden.

5

A104 Türkiye de binlerce şubesi bulunan marketler zinciridir. Sahipleri aydın grubudur. Kaliteli ve ucuz mallar satılıyor.

4

101 bir okey oyunu türü olmakla birlikte elinizdeki perlerin toplam sayısı 101 i geçmesi halinde o perler yere açılarak devam eden ve amaç normal okeyde olduğu gibi bitmek olan katlamalı veya katlamasız olarak iki çeşidi bulunan okey türüdür.

5

Normal okeyden daha zevkli olan bir okey oyunu çeşididir. Masada bulunan tüm taşların 7 li halde dizilerek her bir oyuncuya 3 er tane 7 li taşlardan biri verilir ve her oyuncuda 21 taş olur . Sadece bir oyuncuda 22 taş vardır, çünkü o oyuncu yerden taş çekmeden elindeki fazla taşı atarak oyun başlar. Ortada da oyuncakların sırası geldiğinde taş çekmesi için 21 adet taş vardır. .Bu oyunda ama taşları seri bir şekilde dizmek ve per oluşturmaktır. Bu perlerin sayı değerlerinin toplamı 101 e ulaşması gereklidir. 101 e ulaşınca taşlar yere açılır ve herkes yere taş açtıysa elimizdeki fazla taşları işleriz. Amaç oyunu bitirmektir. Bir de elimizde çift taşlar da varsa bunlardan 5 çift olunca da yere çift olarak açabiliriz. Elimizde kalan sayıyı çift kat olarak sayarız. Düz olarka açtıysan ekimizdeki sayıları sayariz

5

Okey taşlarıyla oynanan okeyden biraz farklı olan oyundur. Okeyde ki gibi amaç per yapmak. Farklı olan yönleri ise perlerinde ki sayıların toplamının 101'den fazla olmasıdır. Elini indirme, çift açma gibi değişik kurallarda vardır. Her yerin kendine has kurallarıda çıkabiliyor.

101 ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.