4.6

Kibrit

önce - ürün kategorisine Erigiz ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Ateş yakmak için kullanılan bir araçtır. Kendisi tahtadan oluşur ve ucunda sürtünme sonucu yanan bir madde bulunur. Kutusunda sürtünme yüzeyi bulunur hemde iki tarafında. Oralara sürttüğünde tutuşur.

5

Kibrit ile genellikle bir şey atma ve ateş yakma Ocak altına yatmak gibi Yani aklınıza gelebilecek ateşle alakalı yakma işlemini başlatın ve yakıcı eşya parça nesne de diyebiliriz ucundaki kükürtle aynı zamanda ters Zımpara ile olan kibritin kenar kısımlarını birbirini sürdürülerek yakma işlemine meydana gelen Bunlar işini kibritler yani her evde olması gereken yani her yerde temin edebileceğimiz nesneler arasında bakkallarda marketlerde Yani eskiden zaten kibrit vardı en çok sıklıkla kullanılan şu an Çakmak Günümüzde en çok yerini almaktadır kibritlerin

4

Kibrit çakmak görevi görür ,ateş yakmaya birebirdir ama tehlikeli şekilde kullanmadığın sürece yararlı birşeydir ,dikkatli kullanmak lazım çocuklardan uzak tutmalıyız.

5

Kibrit ateş yakmaya yarayan ağaçtan yapılan bir gereçtir. Ucu ise özel gazlı bir madde ile yapılmıştır. Hatta duyduğum ve şaşırdığım bir bilgi ise çakmağın kibritten daha önce bulunması olmuştur. Çok pratik ve işe yarar bir gereçtir gerçekten de.

4

Kiprit ateş yakmaya yarayan ve baruttan yapılan tahta uçlarıdan yanan bir şeydir. Günümüzde çok azda olsa ates icin hâlâ kullanılan bir araçtır. Ayni zamanda doğru kullanılmali ve çocuklarda uzak tutulması gereken bir şeydir daha sonra yangın vakaları ile karşılasabilinir.

5

Kibrit, ateş yakmaya yarayan ince ve kısa boylu çubuklara denir. Bu çubukların uçlarında yanmasına yarayan bir madde vardır ve mu madde sayesinde kibritler kolayca tutuşurlar. Kibritler tek kullanımlıklardır. Bir kere kullanıldıkları zaman tekrar kullanılamayacak hale gelirler. Kibritleri yakmanın yolu onları içinde bulundukları kutunun yan tarafındaki özel kısma sürtmektir.

5

Abimin bir yetenekle kibriti yakıp bana sektirmesi 2 yanığım var

5

Üzerindeki "vasati kırk çöp bulunur" yazısı ile kalmıştır aklımda. Vasati kelimesinin anlamı çocukluk yıllarımda kafamı çok meşgul etmiştir. Her çocuk bu kibritlerle kendi kendine değişik deneyler yapmış olabilir. Biraz tehlikeli olduğunu kabul edip çocuklarla doğru şekilde ilgilenmek gerekiyor.

Kibrit ortalama puanı 4.6

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.