4.5

Kına Gecesi

önce - diğer kategorisine zeynep__eses ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Türk geleneklerimize göre düğünden 1 gün önce yapılan gelinin ve damadın eline kına yakılan bir gece türüdür. Genellikle gelini ağlatmak için yüksek yüksek tepeleri türküsü çalınır. Eğlenceli bir gecemizdir.

5

Özellikle Anadoluda kına yakma geleneği hemen her aile tarafından uygulanıyor.Kına gecesi düğünden bir önceki gün yapılır....Kına yakmak eski islam geleneklerindendir.Eskiler kınanın eşleri birbirine sevgili yapmak bir ömür boyu aşklarının devamınını sağlamak amacıyla yapıldığını söyler.Gelinin ellerine kına yakılarak ,ağlayana kadar başında beklenir gelin elini açmazsa kaynana altın koyar ... Kına gecesi hüznün ve mutluluğun aynı anda yaşandığı gecedir. İroniktir hem ağlayarak hemde gülerek kına gecesi yapıyoruz.Kına gecesinde söylenen şarkı ise yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar ,aşrı aşrı memlekete kız vermesinler diye söylenir...

Kına Gecesi
4

Düğünden bir gece önce yapılan bir eğlencedir geline ve damada kına yakılır halaylar çekilir gelin ağlatılır

4

Düğün öncesi gelinin ailesi tarafından düzenlenen organizasyon. Kız tarafının düğünüdür bir nevi. Bu gece de geline kına yakılır, gelin ağlatilmaya çalışılır. Kına yakıldıktan sonra eğlenilir takı toplanır genellikle.

5

Ben çocukken kına gecesini,insanlar biribirini kınasın diye yapılıyor sanırdım. Şimdi çok komik geliyor.

5

Türk kültürü ve geleneklerinde düğün gününden bir gün öncesi genellikle geceleri gelinin eline kına yakılır eğlenceler yapılır. Kına yakılırken gelini ağlatmak adattir yoksa kına yakılmaz. Kına gecelerini çok severim güzel ve eğlenceli olur. Tabi geleneklerimizin devam etmeside ayrı bir mutluluk.

5

Yüksek yüksek tepeler ev kurmasınlar diye şarkı söylenen gelinin eline kına yakılan bir eğlence gecesi;)

5

Düğün öncesi gelin hanıma adet üzeri kınayakma merasimi .Eğlenceli eşi , dostu , akrabalar arasında yapılır .düğün öncesi hazırlık tür.

3

Bizim adetlerimizde düğünden 1 gün önce genelde akşamları yapılan ellere kına sürülen bir gecedir , bu bizim adetlerimizde olan bir şeydir ama ben nedense bu geceyi pek sevmiyorum biraz stresli oluyor.

Kına Gecesi ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.