4.7

Elmas

önce - diğer kategorisine Archeles011 ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

4

Değerli taşlardan biridir elmas , onlara sahip olan insanlar çok şanslıdır çok para ederler , toprak altında onu bulmak için çok uğraşır insanlar.

4

Dünyadaki en sert madenlerden biri olduğu söylenir. Aynı şekilde en değerli madenlerden de biridir. Yapısında Carbon bulunan bir elementtir. Kömür ile çok benzerlikleri vardır. Kimyasal olarak incelenirse sadece farklı dizilimli karbon yapıları vardır. Kömürlerin de uzun yıllar sonra elmasa dönüşebildikleri söylenmektedir.

5

Dünyada bilinen en kıymetli taşlardan biridir. En çok çıkarıldığı bölge, Afrika Kıtasıdır. Afrika ülkelerinin sömürge altında kalmasının en önemli sebeplerinden biri bu elmas madenleridir. Elmaslar işlenerek mücevherler üretilir ve yüksek fiyatlara satılır. Ülkemizde Osmanlı Devleti döneminden kalan Kaşıkçı Elması da halen Topkapı Sarayı Müzesinde sergilenmektedir.

5

Elmas çok ama çok kıymetli ve değerli bir taştır. Elmas, kömürün yer altında basıncın ve sıcaklığın etkisiyle başkalaşması sonucunda oluşur. Elmas hemen hemen her kadının istediği ama değerli olduğu için oldukça pahalı olan bir taştır. Bu yüzden pek alınamaz. Elmasların işlenmesiyle oluşan ve genellikle takılarda kullanılan taşlara ise mücevher denir.

5

Dünyada en değerli parçadır afrika taraflarında bulunur bu yüzden zaten orayı işgal ettiler zaten nerde bir maden bulsalar hemen saldırıyorlar neyse elmas demiştin değerli bir madde az bulunduğundan değerli ve güzel bir görünüşü var parlak ve göze çarpıyor beni al der gibi bakıyor

paylaş - şikayet
5

Boya serttir ve değerli bir taştır. Ben daha çok kırmızı ve pembe olan elmasları severim. İngilizcesi Diamond olup değerli bar tartıştık. Eskiden elması sadece soylu ve zengin kadınlar kullanılmış. Şimdi ise zengin olan herkes elmas kullanır. En yaygın rengi beyaz olanıdır. Doğada en çok kullanılan. Elması yakından gördüm beyaz olanını çok o kadar da aabrrıldığı kadar parlak değil. Afrikadaki madenlerde çıkarılıyor.

5

Elmas hatta saf elmas doğada zor bulunur çünkü çok nadir vardır ama bulunursa bile değeri çok pahalıdır bulunup saf halınde satılmaz genelde işlenir ve oyle satılır zaten saf halini alıp ne yapacaz ki işleyip bize satsınlar

5

Elmas dünyanın en değerli taşıdır Elmas'la camı kesebilirsiniz Ayrıca Elmas Karat değeri ile kara değerlendirilir an itibariyle İngiltere tekelinde bulunmaktadır Özellikle bazı filmlerde minik minik elmaslar çok şeker durur genelde filmlerde Elmas hırsızlığı yapılır Elmas çok zor bulunduğu için çok

paylaş - şikayet

Elmas ortalama puanı 4.7

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.