4.5

Morg

önce - mekan kategorisine bayzz ekledi.
11 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Morg nedir:Cesetlerin gömülmeden ve yakılmadan önce bekletildikleri oda

paylaş - şikayet
4

Vefat etmiş insanların ailesi tarından alınasıya kadar cesedinin kokmaması için çekmeceli soğuk odacıklar halinde olan hastahanelerin en alt katında bulunan isminden de anlaşılacağı gibi insanı ürküten bir yerdir.Maalesef hepimiz o odacıklarda 1 gece misafir olucaz

5

Cenazelerin defnedilme zamanına kadar konulduğu soğuk ve dar odalardır. İsmi bile ürperti veren bir mekandır. Ölüden çok korkarım. Hele ki morgdan aman allahım. Bir kere röntgen çektirmek için röntgen odası aşağıda demişlerdi bende fazla aşağıya inmişim. Bir baktım ki karşımda kocaman bir morg yazısı. Nasıl o merdivenleri çıktığımı hatırlamıyorum.

5

Mont gibi olan yerler genellikle soğuktur Bu da ölen insanların etlerinin kopması amacıyla en genellikle hastanelerin kısımları vardır ölen kişiler buraya getirir Buradan da alınarak da yıkama işlemleri yapıldıktan sonra defnedilir

5

Cesetlerin getirildiği ve gömüleceği veya başka bir işleme kadar bekletileceği yerlere morg denir. Genelde soğuk ve kapalı bir mekandır. İç karartıcı bir atmosferi oluyor o ortamın çalışan insanların başlangıçta kendini iyi alıştırması gerek sanırım. Sürekli ölü bedenlerin olduğu bir mekanda iş yapıyorlar.

4

Cesetleri götürdükleri yer ALLAH yasatmasin bizlere orayı . Hiç girmedim ve girmekte istemem oraya merak bile etmiyor. İnşallah nasip etmez ALLAH bize görmeyi.

4

Genelde ölülerin konulduğu yerdir. Genelde hastanelerin bodrum katında olur. Koku yapmasın diye dolaplara konan da var ve soğuk bir odada tutulurlar. İçerisi loş beyaz ışıklıdır. Cesetler cenaze işlemleri olana kadar. Ya da biyopsi yapılma durumları olduğu zaman morg'da bekler. Aslında kokmasın ve bakteriler üremesin diye soğuk yer konur.

4

Ölünce bir süre bekletilen yer diye biliyorum. Birde çok soğuk oluyor. Ha birde şey en alt katta bodrum katında falan oluyor genellikle. İnsanin oraya girince yüreği donuyor.

5

morg ölülerin otopsi için ya da başka bir neden için bekletilen soğuk hava odalarıdır morg

Morg ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.