4.8

Filiz Akın

önce - dizi-film kategorisine zeynep__eses ekledi.
7 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

magazinden uzak sevdiğim bir sinema artisti sanırım kanser tedavisi görmüştü

paylaş - şikayet
5

Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik'le birlikte Yeşilçam'ın uzun bir dönem 'kare as'ını oluşturmuş sinema oyuncusu.. Türk sinemasının modern, kentli ve zarif yüzü olmayı başarmış gerçek bir hanımefendidir.. TV'nin olmadığı dönemde, bahçe sinemalarında büyümüş biri olarak nedense Kartal Tibet'le kendisini çok yakıştırırdım..

5

Sevdiğim bir oyuncuydu , gençliğinde oynadığı filmlerde çok iyiydi ve gençliğinde çok güzeldi hala güzel bir kadın , severim bu oyuncuyu yeşilçam da olan bir sürü iyi oyuncu var , insan özlüyor bu filmleri ve oyuncuları.

5

Filiz akın türk sinemasının ve yeşilçamın en değerli bayan aktörlerindendir. Güzelliği ve oyunculuğu tartışmasız olup yeşilcamın en iyileri arasında yerini almıştır.

4

Türk sinema oyuncusudur.1943 yılında Ankarada doğmuştur.Oyuncu ilker inanoğlunun annesidir.Filiz akın yeşilçam da sarışın avrupai tarzı ile insanların zihninde önemli yer edinmiştir.

paylaş - şikayet
5

Filiz Akın Türk Sinema oyuncusudur.Yeşilçam'ın en güzel sarışın oyuncusudur.1943 senesinde Ankara'da doğmuştur...İlker İnanoğlu isminde bir evladı vardır.Yumurcak lakabıyla bir çok filmde oynamıştır.İlk oynadığı film Memduh Ün'ün yönettiği Akasyalar Açarken filmidir.Filiz Akın Ayhan Işıkla Tamir Parçası filminde oynamıştır.Bu filmde zengin kız tiplemesini canlandırmıştır.

5

Yeşilçam'ın vazgeçilmez oyuncularından biridir Filiz Akın kendisi birçok filmde rol almış ve rollerin hakkını veren oyuncu ve sanatçı kimliğini tanırız Filiz Akın'ın Filiz Akın'ın oğlu da aynı zamanda şu anki Arka Sokaklar dizisinde de rol almıştır Aylin Komiser rüyada altında Filiz Akın zamanında iki kez kanser hastalığına yakalanıp moral ve motivasyon oynadı bu hastalıktan Kurtulmuş bir sanatçıdır yani böyle sanatçıların yani Hülya Koçyiğit olsun Fatma Girik ve Filiz Akın gibi sanatçılar Türkan Şoray gibi sanatçılar yani Yeşilçam'ın beyazperdenin 4 yaprağı diyebiliriz

Filiz Akın ortalama puanı 4.8

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.