4.3

Hesap Makinesi

önce - ürün kategorisine CEZ ekledi.
83 yorum    -   paylaş        

iyi puan kötü puan

4

Hesap makinesi, ilk zamanlar dört işlemi yapabilen, daha sonraları geliştirilerek her türlü sayısal işlemi yapar duruma getirilen elektronik ve mekanik bir araçtır.

İlk hesap makineleri abaküslerdir. 1623 yılında Wilhelm Schickard ilk kez dört işlemi bir arada yapabilen hesap makinesini Almanya'daki Heidelberg Üniversitesi'nde geliştirmiştir. Schickard geliştirmiş olduğu araç ile astronomi, matematik, alan ölçümleri, yüz ölçümü, hesaplama ve haritacılık işlemlerinde kullanmıştır. Geliştirmiş olduğu cihaz oldukça karmaşık ve herkesin kolayca kullanamayacağı bir çalışma sistemine sahiptir.

paylaş - şikayet
5

Sadece dört işlemi değil, benim lisede öğrenemediğim hesaplamaları dahi yapabilen bir makinedir. İcat edenin hatırasına şapka çıkarıyorum.

5

Zor işlemleri 2 dakikada yapmamızı sağlayan eğitim için vazgeçilmez araçlardan biri

4

Hesap makinesi zihinden yapamadıgımiz toplama çarpma çıkarma bölme gibi işlemleri rahat bir şekilde yapan bir icattir , küçük ve büyük boylarda olabilir ayrıca telefonların kendi içlerindede hesap makinası vardir hatta bilgisayarlarda bile vardır bu icat sayesinde güvenilir sonuçlar alabiliriz . Hem beynimiz yorulmaz hemde kesin sonuçlar alirız.

5

Marka model ve türüne göre belirli hesaplamaları yapabilen zor sayıların işlenmesinde biz insanlara yardımcı olan insan yapımı el aletidir.Pillerle çalışırlar.

5

Hesap makinesi sayılar ile yapılan işlemleri kolayca yapabilmeyi sağlayan bir makinedir. Toplama, çıkarma, bölme, çarpma gibi 4 işlem ile beraber makinenin özelliğine göre birçok işlem yapılabilir. Matematik işlemleri bu sayede kolayca halledilip işlerin hızlanması sağlanır.

5

Hesap makinesi, üzerinde rakamlar ve belli başlı tuşlar bulunan hesap yapmaya yarayan akıllı cihazlardır. Hesap makinelerinin bazılarında daha gelişmiş işlemleri yapabilirken, bazılarında sadece 4 işlem yapabilirsiniz. Oldukça pratik bir cihaz olsa da matematikte körelmemek adına her işlemi de hesap makinesi ile yapmamalıyız bence.

4

Genelde hesap yapmaya yarayan bazen dijital telefon veya bilgisayarlardaki gibi bazen de klasik veya tuşlu olan toplama çıkarma çarpma kök üs alma gibi işlemleri yapabilen bazen basit bazen de karmaşık bir uzman hesap makineleri olan aygıttır. Genelde çok zor işlemleri yapabiliriz. Ben en son işportacı bir kırtasiyeden almıştım.

5

Hesap makinesi matematik işlemlerini yapmaya yarayan aletin ismidir. Eskiden büyük hesap makineleri vardı, şimdi herkesin telefonunda hesap makinesi mevcut olduğu için bence o makineler tarihin tozlu sayfalarına karıştı diyebiliriz. Genel olarak hesap makinesi denildiğinde toplama, çıkarma, çarpma, bölme gibi işlemleri yapmak akla gelir fakat bazıhesap makinelerinde (bunlara dijital hesap makinesi deniliyor) sinüs, kosinüs gibi integralleri vs. alma gibi özellikleri de vardır. Özellikle üniversite sınavlarına ya da açık öğretim sınavı gibi sınavlara bu tarz hesap makinelerine katılmak yasaktır.

paylaş - şikayet
4

hesap makineleri insanların bir çok matematiksel işlemleri yapmalarına yarayan bir elektronik beyinli makinedir bunun bilimsel olanları da vardır normal olanlarda toplama çıkarma çarpma bölme gibi bir çok işlemleri de yapabiliriz bunlarda bir çokta tuşları vardır mesela sayılar vardır eşittir toplama işaret vardır.

5

Hesap makinesi, çeşitli matematiksel işlemlerin yapılmasına yarayan bir makinedir. Hesap makineleri çok fonksiyonlu olmayanlardan olabileceği gibi fo ksiyonlu da olabilirler. Fonksiyoblu olmayan hesap makineleri sadece toplama çıkarma bölme ve çarpma gii basit işlemleri yapar ama fonksiyonlu hesap makineleri akla gelebilecek her tüelü matematiksel işlemleri yapabilir.

5

Hesap makinesi; tuşarı ve ufak dişigal ekranı olan ufak bir alettir. Bu aletle diledğiniz gibi matametiksel hesap yapabilisiniz hatta derce olçerleri bie vardır . Benim hesap makınam her zaman yanımda olur çünkü nerde ne zaman lazım olacağını bılemezsın her yer matamatiksel proglemlerle dolu

5

Hesap makinesi hepimiz için hesap yaparken kolaylık sağlayan bir makinedir . Ama insanı robotlaştırıyorda kafamızdan yapabileceğimiz hesapları bile makineden yapıyoruz.

paylaş - şikayet
5

Kullananların kalmadığı, cebimizdeki telefonların içine kadar giren bir mekanik işlem birimidir. Ben bu cihaz yüzünden aklımızın daraldığını düşünüyorum. Cevaptan emin olsam bile bu üstün teknolojik aletlere başvurma ihtiyacı güdüyorum. Bunların hayatımızda daha az olduğu ve 7 Numara dizisindeki Haydar karakteri gibi kafamızda matematik kitapları döndüren üstün hafızaya sahip bireyler olabilmeyi ve bu cihazları asla kullanmamayı isterdim.

4

Hesap makinesi Wilhelm schickard tarafından icat edilmiş bi alettir birçok matematik işlemeleri kolayca buradan halledebilirsiniz çoğunluk matematigi iyi olmayan yada baya matematiksel sorularda bazı işlerde çok kullanılıyor amac ise daha hızlı ve çabuk sonuça ulaşmaktadır. Bana göre ise baya önemli ve güzel bir icat.

4

Pil ile çalışan bu cihaz üzerinde rakamlar ve işaretler ile toplama çıkarma çarpma bölme yüzde hesaplama işine yarar. Bütün esnaflarda bulunan bu cihaz artık akıllı telefonlar ile küçülerek cebimizde taşınır halde. Kol saatlerinin bazılarında bile bu özellik kullanılmıştır

3

En çok muhasebe derslerinde işime yarayan cihaz evde kesin 5 -6 tane vardır. Fakat günlük hayatta matematik sevmediğim için pek kullanmıyorum. Ama hayatı kolaylaştırdığı kesin yoksa o kadar uzun işlemlerin arasından nasıl çıkacaktık.

4

Ne kadar matemetigimiz kuvvetlide olsa ozellikle pazarcilar icin gerekli olan bir alet hesap makinesi bazi yerlerde gercekten gerekli kullanima ihtiyac duyulan bir gereksinim

5

Ice tea şeftali ye ölüyorum bitiyorum gerçrkten çok güzel bir içecek

3

Bir zamanlar benimde kullandığım kollusu olan ve markası da Facıt olan bir alettir. şimdiler de çok değişti artık. telefonlarda saatlerde her yerde olan bir alet.

paylaş - şikayet
5

Hurdacı arkadaşlar için bire bir araç gayet kullanışlı

5

Hesap makinesi ilk zamanlar dört işlem yapabilen daha sonra geliştirilerek her türlü işlemi yapabilen elektronik veya mekanik aletlerdir.

2

Hesap makinesi pille çalışan digital hesaplama makinesidir .Makineyle çarpma,toplama,çıkarma,bölme gibi yapma görevi vardır.Hesap makineler esnafların işine yaramaktadır alışveriş yaparken fazla verilen parayı makineyle işlem yaparak müşteriye para üstünü vermeyi hesaplamakta olan küçük kullanışlı bir teknolojidir.Bu teknoloji akıllı telefonlar içine girmiş olup bir markete alışveriş yaparken bile kullanılabilecek teknoloji olmaktadır.

5

Valla ilkokulda abaküs ve fasulye torbası vardı. Bir de kerat cetvelini ezberlemiştik. Bunlar bize yetiyordu ancak, yeni nesil çocuklar her şey için teknolojinin imkanlarından faydalanıyorlar.

5

Bir programlama dili öğrenmek istediğimde yapmaya çalıştığım ilk program. Bizi matematiğe muhtaç olmadığımız düşüncesine inandıran yüce araç. O bir vazgeçilmez. O bir dqhi. O, hesap makinesi.

Hesap Makinesi ortalama puanı 4.3

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.