4.9

Lahmacun

önce - ürün kategorisine mindik ekledi.
12 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Yemeklerin piri. Limonsuz olmaz. Yanında da soğuk ayran ve turp oldu mu.. Tadından yenmez. Olsa da yesem. Çok severim. Antep usulü olmazsa yemem.

Lahmacun
5

Lahmacun lezzetli bir Türk yemeğidir. İncecik açılmış hamurun üzerine kıyma, maydonoz, domates, sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlardan oluşan bir harç dökülerek hazırlanır ve taş fırında pişirilir. Arasına mor lahana maydanoz kayarak dürüm şeklinde de yenilebilir. Sıcak olanı daha makbuldür.

5

Abı lahmacun dedınmı ılk akla gelen yer adana oraya gıden her evde lahmacunu kapar cunku orda lahmacundan baska yemek yok vallahı bır anda kendınızı lahmacun sofrasında bulırsunuz ama tatıda bı ayrı guzel oluyor buda bı gercek o yuzden andana ve lahmacun

5

Lahmacun, Türklerin pizzasıdır. Lahmacun incecik açılan lahmacun hamurunun üstüne kıyma, biber, domates ve baharatlarla yapılan harcın sürülmesi ve fırına verilmesiyle yapılır. Lahmacun içinde biraz acı varsa benim için daha güzel olur. Lahmacunun yanına en güzel giden içecek ayrandır.

5

Şu an olsa da yesek dediğim bir ürün. Yuvarlak hamur yufkasının üzerine kıymalı domatesli ve soğanlı harç konarak yapılır. Hamurun kurulmaması için kıymalı iç bol yapılı ve sıvı olmalıdır. O zaman kuramaz yufkaaı. İlk defa nerede çıktığını bilmiyorum ama doğu Anadolu veya Güney doğu Anadolu bölgesi çıkış yeri olabilir.

4

Lahmacun,ince hamur üzerinde kıymadan oluşan bir yemeğimiz. İçerisine yeşillik koyup,yanında da ayran içtiğiniz de tadından yenmez bir hal alıyor.

5

Lahmacun Türkiye'nin meşhur yemeğidir Aslında biraz Pizzaya benzer ama çok farklıdır lahmacun inceciktir üstünde de kıyma vardı soğan salatalık gibi garnitürlü istendikten sonra sarılarak Dürüm şeklinde Kıtır kıtır yenilebilir son zamanlarda kaşarlı versiyonu da çıkmıştır Ama hiçbiri kıymalı lahmacun yeni tutamaz Ayrıca minik olarak servis edilen porsiyonlarınada fındık lahmacun denilmektedir

paylaş - şikayet
5

Lahmacun, ince hamur üzerine kıymalı harcın konulması ve pişirilmesi ile yapılan bir yiyecek türüdür. Biber, marul ve bilimum yeşilliklerle yenilmesi makbuldür. Yanında genelde ayran tercih edilir. ben kıymalı pideyi daha çok severim. Evde ev halkı için ara sıra yaparım. Fırında pişirmek yerine tavada pişirilirse daha yumuşak olur genelde.

5

Bu aralar en çok canımı çektiren yiyecek hem uygun fiyatlı hemde tadı çok güzel

Lahmacun ortalama puanı 4.9

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.