4.5

Karakol

önce - kurum kategorisine Nesrib ekledi.
10 yorum    -   paylaş        

iyi puan

5

Kamunun güvenlik ve huzurunu sağlamak için çalışan emniyet mensuplarının bulunduğu kurum.

5

çok katı bir kurum bence Keşke Cennet Mahallesi'ndeki gibi olsa.

5

kolluk kuvvetlerimizin mekan-ı. güven içinde yaşayıp kendimizi savunamadigimiz anlarda bize yardımcı olan polislerimizin bulunduğu kurum..

paylaş - şikayet
5

Bir yerin güvenliğini sağlamakla görevli, devlet adına hizmet veren polis ve jandarma gibi güçlerin görev yaptığı yerlerdir. Şehir merkezlerinde polis karakolları bulunur. Kırsal alanlara bakan karakollar ise jandarma birliklerine aittir.

5

Polis merkezi , Karakol eski adıdır. Uyum yasaları ile birlikte insanların ön yargılarını depiştirmek için yapılmıştır. Bir amire bağlı olarak 7 gün 24 saat asayiş hizmeti veren yerlerdir. Asayiş ile ilgili işleri talimatları savcıdan alarak yerine getiren şüpheli veya mağdurun ifadesini alan, evraklarını hazırlayan adli konularda hizmet veren polislerin olduğu binadır.

5

Karakol polislerin sürekli severek işlerini yaptıkları yer ve muazam huzur verici bir yer. Herkesin oyle korkacagı bir yer değil

5

Karakolda ayna var ayna var, kız kolunda damga var cevriyem. Bakışından bellidir cevriyem sende kara sevda var. Diye şarkısı vardır. Karakol polislerin olduğu asayişin sağlandığı yerdir. Her semtte bulunur. Karakollar güvenli yerledir. Gene bir şarkı geldi aklıma onu da yazayım. Karakola gideceğim şikayet edeceğim altinlarim calindi aradım taradım bulamadım. Diye devam eder..

paylaş - şikayet
5

Karakol, halkın refahını sağlamak için çalışan polislerin bulunduğu kurumlardır. Halk arasında karakol denilmektedir ama asıl isimleri emniyet müdürlükleridir. Bu yerlerde polisler çalışırlar ve her türlü bakaya koşarlar. Hırsızlık, şiddet, gasp, cinayet gibi her olaya müdahale ederler.

3

Kolluk kuvvetlerinden olan karakol, emniyet müdürlüğünün en küçük birimlerindendir. Mahallelerde bulunabilir. Genelde halkın güvenliğini sağlamak amacı ile gece vardiyasına çıkarlar ve şikayet anında olay yerine giderler. Bazıları çok ilgili olmasına rağmen, bazı kurumlarda ise Dünya yansa umurunda olmayacak kişiler görev almaktadır.

Karakol ortalama puanı 4.5

1 çok kötü, 2 kötü, 3 orta, 4 iyi, 5 çok iyi.