+3

Yemin etmek Gunah mı ?

    -   Din
3 0
8 yanıt   -  
+3

Yemin etmek günahtır diye düşünüyorum ben boş boş olan yeminler görüyoruz hiç hoş degil

3 0
paylaş
+2

Evet yemin edilmez herşeye

2 0
paylaş
+3

Tabii ki yemin etme günahtır yani hele şimdiki insanlarımız en ufak bir şeyde bile yemin ediyorlar sanki yemin olarak ekmek su gibi her şeyi yemin ederek başlıyorlar yani boşuna yemin etmek günah tır. Öyle
sana yemin ettiren de seninle birlikte O günaha giriyor.

3 0
paylaş
+1

Böyle şaka gibi yemin eden ler oluyor çok salak davranışlar bana göre yemin etmek günahtır her bir sözde yemin demek günah olması gerek ..

1 0
paylaş
+1

Bence yemin etmek günah cünkü boş şeylerle ve dünya malına yemin ediyoruz Allah bilir genede ama biz yinede boş konular için yemin etmeyelim

1 0
paylaş
0

Yalan yere günah... ama dinimizce ve Kur an da "Allah a yemin ederim ki "diye çokça söz vardır sık kullanmak dini konuda günah değildir bana göre yalan yere yemini geç yalan söylediğin her konuda direkt imanın yarısı gitti aciz ve ölümlü kullar için değmez ama söyleniyor veya söylüyoruz Allah affetsin...

+1

Yemin demek Allah'ı inkar ederim ki demek. Yani sevmiyorsam Allah diye bir şey yoktur. Diyorsun aslında içinden gelmiş gelmemiş kendin ölç biç artık artık. Yemin demek İslam'da 3 çeşittir oda vallahi billahi tallahi eğer 3 de yalan yere kullanırsan günah ya da yerini kefaret yapabilirsin. Çok dini konuştum ama anlaşıldı. Galiba boş yere yemin etmek günah diye biliyorum.

1 0
paylaş
0

Neden yemin edilir sorusunu sorup , ilgili soruyu pekiştirmek gerekir. Yemin bir kimsenin kararlılığını pekiştirmek ve başkalarını ikna etmek amacıyla Allah'ım bir adına veya sıfatını zikrederek kuvvetlendirmesini ifade eder.
Peygamber efendimiz sav bir hadisi şerifi de " Allah dışında bir şeye yemin eden kimse Allah'a şirk koşmuştur" buyurmuşlardır.
Bu nedenle yeminler " vallahi, billahi, tallahi" ve " Rahman ' yemin olsun ki " gibi ifadeler ile yapılır.
"Şöyle yaparsam kafir olayım, Hristiyan olayım Yahudi olayım " gibi ifadeler Hanefi ve Hanbeli mezhebine göre yemin , maliki ve Şafii mezhebinde göre yemin sayılmamaktadır.
Her ne kadar yemin Edip yeminini bozduktan sonra kefaretleri olsa da boş yere Allah'ın adına yemin etmek ve yemininde durmamak günahtır.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.