0

Öncelikle kodların nasıl çalıştığı öğrenebilmek için HTML ve CSS öğrenilmelidir. Bu sayede algoritma yeteneğiniz gelişmeye başlayacaktır. Ardından algoritma yeteneğinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Algoritma, bir formül gibidir. Algoritmanızı ne kadar geliştirirseniz, o kadar çok formül bilirsiniz ve bu formüller sayesinde yazılımsal sorunlarının kolaylıkla üstesinden gelebilirsiniz. Sık sık algoritma alıştırması yapmanızda fayda var. Bu site de tam onun için:www.hackerrank.com/domains/algorithms Algoritmanızı biraz orta derecelere getirdikten Eğer her platformda birşeyler yapabilmek istiyorsanız JavaScript, masaüstü uygulamalar için C, C++, C# dillerini, Artificial Intelligence [AI] (Yapay Zeka) için Python, bilgisayar uygulamaları, veri depolama, oyunlar için Java dilini kullanabilirsiniz. çoğu yeni kişi JavaScript ile Java dillerini aynı diller olduğunu sanıyor. Fakat ikisi birbirinden tamamen farklı dillerdir. Java gömülü sisemlerde çalışırken, JavaScript bilgisayarlarda çalışabilir.
Yurtdışının eğitim ve kariyer olanakları çok geniştir. Ayrıca buradan yurtdışı eğitim acentaları ile görüşülerek gidilebilir. Benim bildiğim ve 40 yılı aşkın süredir hizmet veren bir acenta var; EF (Education First). Yurtdışında okuyacaksanız, ilk önce dış ülkeye dil eğitimi almak ve ortama uyum sağlamak için kampüse gönderiliyorsunuz. 2 ay, 6 ay veya 1 yıl kadar eğitim aldıktan sonra üniversite sınavlarına giriyorsunuz. Eğer kazanırsanız orada okuma hakkı kazanmış oluyorsunuz. Ayrıca okuduğunuz sürece resmi tatillerde ülkenize gelebilirsiniz.
Yurtdışında kariyer olanakları geniştir. Özellikle yazılım alanında Amerika'da diplomadan daha çok tecrübenize ve bilginize bakılıyor. Bu yüzden yurtdışı tercih edilmesinde fayda var. Ülkemizde diploma önemli.
Erken yaşta yazılıma başlamak, tecrübe edinmenize olanak sağlar. Başlangıçta, JavaScript ardından Pythona yönelmenizi tavsiye ederim. Malum Yapay Zeka gelişmede ve Python bu alanda çok işe yaramakta.

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.