+1

Vücutta karıncalanma hissi sinirler üzerinden meydana gelen baskı ve sıkışma nedeni ile ortaya çıkar. Pek çok rahatsızlık sinir hasarına ve dolasıyla karıncalanmaya yol açabilir. Karıncalanma nedenleri arasında en sık karşılaşılan nörolojik problemler, diyabetik nöropati, alkol bağımlılığı, beyin tümörleri. Bu rahatsızlıklar vücudun belirli bölgelerinde sana neden olur. Bu da karıncalanma neden olur.

+1

Kan akışı yavaşladığı için

1 0
paylaş
+2

Vücuttaki karıncalanma hissi veya hafiften ataş basma, genel olarak Kolesterol belirtisi olabilir. Kolesterol yüksek olan kişilerde avuç içi karıncalanma görülür. Ateşleme belirtisi sadece Kolesterol yükselince görülmediği için kesin bir şey söylemek yanlış olur. Örneğin Şeker hastalarında da ateşlenme terleme vb. belirtiler olur.

2 0
paylaş
0

bilmiyorum canım ya

0 0
paylaş
+1

Gerçek manada tüyleri tiken tiken eden bir his. Özellikle uyduğum zaman başıma geliyor kolumun üzerine yattığım zaman. Sanki o kol bana ait değilmiş gibi, koku daha sola yatağa vurarak kendine getirmeye çalışıyorum gecenin bir vakti.

1 0
paylaş
+1

Ben bazen ayağımın üzerine oturuyorum ve belli bir süre geçtikten sonra uyuşma oluyor ve ayağım yere doğru sarkıttıktan sonra uyuşma açılmaya başlıyor çünkü kan akışı o bölgede yavaşlıyor ve yere doğru uzatınca kan akışı normale dönmeye başlıyor ve bu sırada işte bahsettiğim karıncalanma yaşanıyor.

1 0
paylaş
+1

Kan akışı yavaşlama sonucunda oluşur.

1 0
paylaş
+1

Kan akışının yavaşlamasına sebep olursa mesela uzun süre bacak bacak üstüne atmak içi bacagının üstüne baskı yapman veya kolunun üstüne uzun sure baskı yapman gibi durumlarda karıncalanmalar yaşanır.

1 0
paylaş
+1

Uzun süre harekestiz kalınca oluşur. Bunun sebebi de sinirlere uzun bir süre baskı yapılmasına bağlı olarak gelişir. Uygulanan baskı ortadan kalktığında uyuşukluk ve karıncalanma hissi de ortadan kalmış olur.

1 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.