0

Geçmemişsen eğer köprüden tünelden uçmamışsan eğer uçaktan senden nasıl para alıyorlar. Ben anlamadım ancak bu hizmetten yararlanan insanlar bu hizmet karşılığında para ödüyor.

0 0
paylaş
0

Ne kadar ödeniyor bu yol, köprü ve havaalanına bilmem hakkımız değil mi? Haksız olarak cebinizden ne kadar para çıkıyor bu tür yerlere.

0 0
paylaş
0

Bazı arkadaşlar yok böyle birşey diyor sanırım ödedikleri vergilerden habersizler. Işte tam da bu yüzden millet olarak kaybediyoruz.

0 0
paylaş
0

Vergilerle yapılan köprüleri yolları söylüyorsan eğer bu ülkede yaşıyorsan ve devletten hizmet etmesini bekliyorsan vergi vermek zorundasın bu tüm dünya ülkelerinde böyledir

0 0
paylaş
0

Milyarlarca milyar dolar

+1

Çok haklı bi gönderi tenrikler

1 0
paylaş
+1

Tabii ki de bu konuda cebimizden para çıkacak Çünkü Devlet bindiğimiz uçakları geçtiğimiz köprüleri denizin üstünde olan vapurları her şeyi para ile yapıyor ve kendi ceplerinden çıkıyor Yani bizim cebimizden ama çıkması gayet normal Sonuçta gökten zembille para düşüyor devlet bir yerden ufak ufak parayı toplamaya çalışıyor fazla Üstümüze gelmemeyi de çalışıyorlar ama bizden aldıkları vergilerle borçlarını kapatıyorlar yoksa dünya batar bu zincirleme bir şey yapmayan ülke zaten batar

1 0
paylaş
+1

Ço fazla ödeniyor o da şu şekilde oluyor; en basitinden senin marketten aldığın bir sakızın bile bir vergisi var ve bu vergiler çeşit çeşit her grup tüketim ürününün vergisi farklı bu vergiler devlet kasasında birikiyor. Daha sonra kamu yararına harcamalarda kullanılıyor.

1 0
paylaş
+1

O köprü olsun havalimanı olsun dedigin gibi girmedigimiz tüneller olsun bizim verdigimiz vergilerle yapılıyor. Bunu herkes biliyor zaten. Bu ülkede yaşıyorsan vergi vermek zorundasın ülkeyi ayakta tutanda zaten verdigimiz vergiler evet verdiğimiz vergiler fazla yüksek bebek bezine bile vergi veriyoruz. Ama biz bu ülkede yasıyorsak bu vergileri vermek zorundayız. Vergiler yüksek olsada olmasa buna mecburuz eğer ki bu ülkenin vatandaşıysan vereceksin vergini. Ha tabi doğuda bazı o...... ç.... elektrigi kaçak suyu kaçak kullanıyor. Ben bu ülkede vergi veriyorsam onlarda vermek zorunda ben onun gibi adilere hakkımı helal etmiyorum.

+1

Vergi vatandaşlık görevidir verilecek sosyal devlet olmanın gereği bu . Ülke bir bütündür şuraya şu yapılıyor ben kullanmıyorum bana ne diye bir mantık olmaz. Bu vatan için birileri can verirken biz sıcacık yataklarda yatıyoruz .

1 0
paylaş
+2

Bu durum bizim dilimizi çok yorar, böyle düşünmemiz bence yanlış bunlar nasıl yapılacak bir şekilde bizim cebimizden çıkacak buna yapacak birşey yoktur. Ancak alınan vergilerin karşılığı bu değildir Çünkü benim maaşımdan 1000 liraya yakın bir vergi alınıyor ise bunu ortalamaya vursak yani kişi başı 500 lira vergi alındı her ay bu ülkeye daha büyük hizmetlerin verilebileceğini tartışabiliriz.

2 0
paylaş
0

Her geçen gün artan vergiler dolayısı ile belli krizler yaşanıyor, keşke sadece o geçitleri havaalanlarını kullananlar bu vergileri ödeseler.

0 0
paylaş
0

Bu gibi şeyler her daim haber olmuştur.

0 0
paylaş
+1

Ama devlet bu hizmetleri yapmak içinde malesef bir yerden kesmek zorunda benden yöne hakım varsa helal olsun vatanıma

1 0
paylaş
+1

bildiğim kadarıyla net bir fiyat yok tabikide ama en sonki köprü davasında yapılan antlaşma yüzünden devletin cebinden çıkan ve devletinde bizde çıkardığı zarar yaklaşık 4 milyon civarında bişeydi sanırım daha birde bunun havalimanları tünelleri var battı balık yan gider bakalım daha nerelere çıkcaz

1 0
paylaş
+2

Vergiler içerisin de bunlar zorunludur.Bir ülkenin gelişimine imar açısından katkı da bulunuyorsun.İlla bir şekilde vatandaş kullanıyor.Ancak bana da biraz aşırı geliyor.Vergilere daha doğru bir rakam getirseler güzel olur.

2 0
paylaş
+3

bu tür sorular yüzünden yazılan cevaplara bakmıyordum ama insan işte merak ediyor:) herkesin her cümlesine saygı duyuyorum.. evet devletler vergi alır ve öyle kalkınır ama bir devlet senden 10 alıp 1 veriyorsa bir vatandaş olarak lan arkadaş noluyor demeniz lazım ben her gün 10 Tl ye bir ürün alıyorum bunun 7 tl ötv kdv ben bunu biliyorum ki o ürün hakkında hükümetten de açıklama gelmişti istesek 3 tl ye satılabilir diye o zaman bende diyorum ki bir üründen bu kadar vergi alıyorsun bi ayda ne ürünler alıyorsun hesabını yapın bu konu hakkında 3 sayfa dolu dolu yazabilirim ama kimse okumayacak kendime yazık :) o yüzden bende şöyle diyorum hergün verdigim 7 tl kimin cebine giriyorsa allah belasını versin kan kusar inşallah ne bu dünyada ne öbür dünyada yüzü gülmesin Amin.helal edince milliyetçi beddua edince vatan haini oluyoruz herhalde gerçi hergün bir çok şey oluyoruz haberlerde :))

3 0
paylaş
+1

Bu fiyatı tam olarak bilmiyorum ama alınan tüm paralar tümüyle haksızlık. Geçmediğim veya girmediğim tünel olarak bakmıyorum olaya. 1 tl’ye mal edilen şey bizden 100.000 tl olarak geri çıkıyor. Makul bir fiyat alınsa neyse diyip sineye çekebilirim ama alınan vergiler o kadar uçuk fiyatlardaki göz ardı edemiyorum maalesef. Sigara 10 tl ama bunun 9 tl’sini devlete vergi olarak ödüyoruz. Elektrik faturası 100 tl ama kullanım bedeli 40 tl. Vergiler ile vatandaş sömürülüyor resmen. Ben bunu kabul edemiyorum, yok böyle sömürme şekli. Kimse hayrına tabii ki bir şey yapmaz ama bunca insandan bu fiyatların alınması normal değil.

1 0
paylaş
0

Yap işlet devret modeliyle yabancı şirketlere devletin verdiği garantiden dolayı o köprülerde belirlenen kotanın altına düşerse kalan parayı devlet veriyor ve bizlerde belki hiç gorneyecegimiz köprüye geçmeyeceği mız tünele her yıl millet olarak milyarlarca lira ödüyoruz

0 0
paylaş
+2

Yapılması şart olan bazı köprü ve yolların bu tip anlaşmalarla yapılmasını anlamaya çalışıyorum. Ama havaalanı olan bir şehire neden yolcu garantili ikinci bir havaalanı yapılır? Yolcular buraya gelmeyince de vatandaşın cebinden ödenir, anlamış değilim. Deli Dumrul hikayesini okuyalım, kafamız dağılsın biraz.

2 0
paylaş
1 yorum
+2

Evet geçmediğimiz köprünün ve uçmadığımız uçağın da parasını ödüyoruz. Hatta geçtiğimizde de bayağı yüksek biçimde ödüyoruz zaten. Bir ülkede köprünün, yolun da önemi vardır tabi ki fakat ülkede yemeye ekmek bulamayan vatandaşlar varken gösterişli sarayların manasının olmadığını düşünüyorum. Büyük bir çelişki var bence burada.

2 0
paylaş
+2

Net olarak bilmiyorum ödediğimiz paranın ne kadar olduğunu. Ancak kendi işimi yaparken, ilk yılın sonunda muhasebeciyle oturup bir hesap yaptığımızda, bir yıl boyunca kazandığım paranın %80'ini vergi olarak ödediğimi fark ettim. Bunun sonucunda, o dönemin birbirini izleyen ekonomik krizlerinin de etkisiyle iş yerimi kapatmaya ve işçi olarak çalışmaya karar verdim. Böylece yıllık gelirimin %35'ini gelir vergisi olarak öderken, harcamalarımızla beraber ödediğimiz vergilerle, yıllık %60-65 gibi bir vergi ödeyeceğimi düşündüm. Ne olursa olsun, ne şekilde verirsek verelim kazancımızın yarısından fazlasını vergi olarak ödediğimizde bunun bizim yaşam standardımıza olumlu etki ettiğini düşünmüyorum. Bunca yıldır ödediğim vergilerin, ülkenin refahı ve vatandaşların yaşam standardını yükselttiğini de göremiyorum.

2 0
paylaş
+1

Bilmiyorum sadece üzülüyorum

1 0
paylaş
+2

Bilmiyorum ama miktarı çoktur diye düşünüyorum.

2 0
paylaş
0

Bu konuyla ilgili yazılacak çizilecek pek çok şey var girilirse içinde çıkılmaz. Nitekim yorumlara baktım birazcık üstte arkadaşlar yazmışlar, ama sonucu kimse değiştiremeyecek olmak acı gerçek.

0 0
paylaş

Aradığın bilgi, eğlence ve arkadaşlar burada.